8 Μαΐ 2014

Βουδούρης - Κουρεμπές σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους


Την Τρίτη 6/5/14 το πρωΐ, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές  καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη....
“Πελοπόννησος Πρώτα” επισκέφθηκαν το πολύπαθο, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, Λουτράκι όπου συναντήθηκαν  με τους τοπικούς φορείς αλλά και τους καταστηματάρχες.


Οι δυσβάσταχτοι φόροι, η αποβιομηχάνιση, η υψηλότατη ανεργία στην περιοχή (πάνω απο 35%!), η ακρίβεια στα καύσιμα, τα διόδια και τα εισιτήρια τα οποία καθιστούν την μετακίνηση τουριστών και εκδρομέων όλο και πιο σπάνια, η αποξήλωση (επικείμενες και υλοποιημένες) υπηρεσιών όπως ο ΟΑΕΔ, το Κέντρο Υγείας, το ταχυδρομείο κλπ, η έλλειψη υποδομών (βλέπε μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών) και η αδυναμία εκμετάλλευσης και προβολής των υπαρχουσών (πχ Υδροθεραπευτήριο και Καζίνο) αποτελούν μερικά μόνο απο τα πάγια αιτήματα των Λουτρακιωτών οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της πόλης τους, τους δρόμους ακόμα και της κεντρικής λεωφόρου να αδειάζουν απο καταστήματα, τα εργοστάσια να κλείνουν και οι άνεργοι όταν δεν επιβαρύνουν τους πενιχρά συνταξιοδοτούμενους γονείς τους, να μεταναστεύουν.

 Και εδώ το αίτημα για αλλαγή στην αυτοδιοίκηση και την κεντρική πολιτική σκηνή είναι ισχυρό, ένα αίτημα που εξέφρασαν αυθόρμητα οι Λουτρακιώτες στον Οδυσσέα Βουδούρη τον Φάνη Κουρεμπέ και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους ζητώντας περισσότερη ενημέρωση για τους υποψηφίους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας Φάνης Κουρεμπές  καθώς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μετέβησαν στους Αγ. Θεοδώρους όπου κι εκεί τα προβλήματα της έλλειψης υπηρεσιών είνα ακόμα χειρότερα και απ το Λουτράκι ενώ η αποβιομηχάνιση και τα λουκέτα έχουν οδηγήσει πολλούς νέους στη μετανάστευση ή αν αυτό δεν είναι εφικτό στη χρόνια ανεργία με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέλος ένα ακόμα θέμα που έθεσαν στον επικεφαλής της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Φάνη Κουρεμπέ ήταν η κακή εφαρμογή του Καλλικράτη, η οποία θεωρούν ότι έχει οδηγήσει στην πλήρη απαξία την περιοχή τους και σε μαρασμό.