7 Μαΐ 2014

Ένας σύλλογος οι Αρκάδες της Κορινθίας


Ιστορικές στιγμές βίωσε ο Σύλλογος των Αρκάδων  του Νομού  Κορινθίας «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» την 4η Μαΐου 2014, πραγματοποιώντας την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, με πλήρη απαρτία...
στα γραφεία της Ένωσης Αρκάδων του Νομού Κορινθίας «ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟΝ», Αριστοτέλους 19, στην Κόρινθο.
Κεντρικό θέμα της ημερήσιας διάταξης η λήψη απόφασης για την απορρόφηση-συνένωση του Συλλόγου μας με το Σωματείο της ΄Ενωσης Αρκάδων Ν. Κορινθίας ‘‘ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟΝ’’. Ένα καθολικό και χρόνιο αίτημα των Αρκάδων του Νομού μας γιατί δεν τους χωρίζει τίποτα αλλά αντιθέτως τους ενώνουν πολλά.
Εντυπωσίασε η παρουσία μελών που ίδρυσαν τον Σύλλογο «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», το έτος 1976, όπως  των κ.κ. Τάκη Κωνσταντόπουλου, Παναγιώτη Δημητρόπουλου και Γεωργίου Ρέππα, καθώς και της κ. Παναγιώτας (Πίτσας) Παπανικολάου αλλά και του κ. Βασίλη Καραπανάγου, μεγαλύτερου, μεταξύ των μελών, σε ηλικία. 
Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Τσαντίλα, η οποία εξήρε τις προσπάθειες του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε το όραμα των Αρκάδων, για ενιαία και αδιαίρετη Κορινθιακή-Αρκαδική ενότητα, να γίνει πραγματικότητα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η πορεία είχε εμπόδια, τα οποία ξεπεράστηκαν λόγω της θέλησης για σύμπραξη, με διαφάνεια, σύνεση και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες.
Επίσης επεσήμανε ότι η ένωση αυτή των δύο σωματείων θα πρέπει να διασφαλιστεί και να θωρακιστεί για  να μην επιτραπεί σε κανέναν στο μέλλον να την θέσει σε άνευ λόγου και αιτίας  περιπέτειες, σε βάρος της αξιοπρέπειας των Αρκάδων του Νομού Κορινθίας και όχι μόνο. Υπογράμμισε ότι το παρελθόν θα πρέπει να διαγραφεί και η κοινή πορεία προς το μέλλον θα πρέπει ν΄αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την ενότητα.
Ακολούθησε Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός από την Πρόεδρο και την Ταμία κ. Ελένη Ρέππα, αντίστοιχα.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Β. Καραπανάγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου και στις κοινές προσπάθειες των δύο Σωματείων για σύμπραξη-ένωση, που είχαν ξεκινήσει από το έτος 2007, ώστε οι δράσεις του Συλλόγου «Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» να συνεχιστούν, από κοινού, με την Ένωση Αρκάδων Ν. Κορινθίας ‘’ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟΝ’’, για να προσφέρουν ακόμα περισσότερα στο πολιτιστικό εποικοδόμημα του Νομού Κορινθίας.
Αφού προηγήθηκε διάλογος μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Συλλόγου μας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα τόσο την απορρόφηση-συνένωση όσο και την εκλογή τριμελούς προσωρινής επιτροπής, η οποία θα διεκπεραιώσει τις νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση του τροποποιημένου καταστατικού, από το Πρωτοδικείο, σε συνεργασία με τους δικηγόρους Παναγιώτη Ανδρικόπουλο και Αντώνη Πανταζή, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.


                                                                    -2-

Την τριμελή προσωρινή διοικητική επιτροπή, από τον Σύλλογο «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», αποτελούν:
-Η κ. Μαίρη Τσαντίλα.
-Ο κ. Γιάννης Β. Καραπανάγος.
-Ο κ. Παναγιώτης Τσέρμος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας, από την ίδρυσή του, το έτος 1976 και μέχρι σήμερα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων με αξιοπρέπεια και αγάπη για προσφορά,  αποδεικνύοντας πως έχουν εμπνευστεί από τις διαχρονικές και επίκαιρες Αρχές και Αξίες του μεγάλου Αρχιστρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του που παραβρέθηκαν στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν την ιστορική απορρόφηση-συνένωση των δύο Σωματείων.