26 Απρ 2014

Ανεξαρτοποίηση του Π. Λέκκα - Ανοιχτή επιστολή "καταπέλτης" στον Α. Πνευματικό


Ανοιχτή επιστολή στον Α. Πνευματικό απέστειλε ο Π.Λέκκας δηλώνοντας την ανεξαρτοποίηση του και την έξοδο του απο την παραταξη του δημάρχου. Αν και η επιστολή ενέχει προσωπικά στοιχεία σχετικά με το παράπονο του κ. Λέκκα που δεν έγινε αντιδήμαρχος, ωστόσο τα...
ερωτήματα που θέτει και τα έργα που παραθέτει πως δεν έγιναν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Κύριε Πνευματικέ,
Σου υπενθυμίζω ότι γνωριζόμαστε πάνω από δυο (2) δεκαετίες με κοινούς Πολιτικούς αγώνες και με συνεργασίες σε Κομματικό ,Πολιτικό και Αυτοδιοικητικο επίπεδο.
Ξεχωρίζω την βοήθεια μου το (1998) για να συγκροτήσεις Αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, το (2002) που με την παρέμβαση μου ήρθε και μίλησε ο προσωπικός μου φίλος και τότε Υπουργός  Παιδείας ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ στο εκλογικό σου κέντρο στηρίζοντας την υποψηφιότητα σου για Δήμαρχος στο Δ.Κορινθίων, το έτος (2006) ενώ ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου έδωσε την συγκατάθεση του για υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στο Δ.Κορινθίων στον πρώην υφυπουργό ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΤΣΩΝΗ, εγώ με παρέμβαση μου στον Πρόεδρο της επιτροπής που έδινε τα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ ΠΕΤΡΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ η επιτροπή έδωσε το χρίσμα σε εσένα και έτσι εκλέχτηκες Δήμαρχος Κορινθίων.
Το (2010) δημιουργήθηκε ο «Καλλικρατικός Δήμος Κορινθίων» με την συνένωση (5) Δήμων, σου υπενθυμίζω δε ότι παρότι (3) πρώην Δήμαρχοι θέσαμε υποψηφιότητα για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για το Δ.Κορινθίων με πρωτοβουλία μου η οποία ανακοινώθηκε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. δόθηκε τελικά το χρίσμα σε εσένα και εμείς βρεθήκαμε στο πλευρό σου να σε στηρίζουμε  όπως και έγινε.
 Τελικά συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο σου στις εκλογές του (2010) πρώην Δήμαρχοι των Καποδιστριακών συνεννούμενων Δήμων και κερδίσαμε τις εκλογές και εσύ έγινες Δήμαρχος του «Καλλικρατικού Δ.Κορινθίων» εγώ εκλέχτηκα πρώτος (1ος ) Δημοτικός Σύμβουλος στην Εκλ.Περιφ.του πρώην Δ.Σαρωνικού του οποίου υπήρξα ο ιδρυτής και (1ος)Δήμαρχος του και ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος Αρχηγός Δημ.Παράταξης.
Ξεκινήσαμε όλοι μαζί το (2011) την Δημοτική μας θητεία και ενώ στους άλλους Καποδιστριακούς πρώην Δήμους όρισες ως Αντιδήμαρχους τους πρώην Δημάρχους τους, στην  Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού (πρώην Δ.Σαρωνικού) όρισες  Αντιδήμαρχους από άλλη εκλογική Περιφέρεια ,απαξιώνοντας έτσι τις τοπικές κοινωνίες της ,τους δημότες και τους κατοίκους της, και εμένα προσωπικά δεν με όρισες Αντιδήμαρχο, με αγνόησες ως πρώτο εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο , και ως πρώην Δήμαρχο ο οποίος άφησε τεράστιο έργο αποδεκτό πλέον από φίλους και αντιπάλους ακόμα και σήμερα.
Ρωτάω εγώ και εκφράζοντας την απορία και το ερώτημα όλων των δημοτών γιατί δεν με όρισες Αντιδήμαρχο, Δ.Ε.Σαρωνικού ; μήπως διέκρινες α) έλλειψη ικανότητας και εμπειρίας ; β) έλλειψη αυτοδιοικητικών γνώσεων ; γ) ή έλλειψη διάθεσης για προσφορά στον τόπο μου ; Οφείλεται κ. Πνευματικέ να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα σε εμένα και τους δημότες της Δ.Ε.Σαρωνικού και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μου Αθικιώτες.

Εγώ όμως παρόλο που υποτίμησες εμένα και τους συνδημότες μου της  Δ.Ε.Σαρωνικού και όρισες Αντιδήμαρχους «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» που δεν γνώριζαν ούτε τα χωριά ούτε τα τοπικά προβλήματα με οικτρά αποτελέσματα χωρίς να γίνει έργο, χωρίς να λύνονται τα τοπικά προβλήματα χωρίς να αντιμετωπίζεται η καθημερινότητα ,εγώ στάθηκα στο πλευρό σου  με όλες τις δυνάμεις μου και σε στήριξα , ψηφίζοντας όλες τις αποφάσεις του Δ. Συμβουλίου, συμμετέχοντας ενεργά στα όργανα του Δήμου που ορίστηκα ( Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, ΚΕ.Π.Α.Π., Σχολικές Επιτροπές κ.λ.π.) και ως μέλος της Διοίκησης του συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος ολοκληρώνω την διαδικασία αναγνώρισης  της Ιαμ.Πηγής των Λουτρών Ωραίας Ελένης και πολύ σύντομα ο Δήμος μας θα προχωρήσει στην Αξιοποίηση της.
Κύριε Πνευματικέ, παρόλο που δεν είχα θεσμική και εκτελεστική δύναμη γνωρίζεις πολύ καλά ότι με παρέμβαση μου στην Κυβέρνηση κατάφερα να παραχωρηθεί η ιδιοκτησία από τον ΕΟΤ  στον Δ. Κορινθίων του τουριστικού ακινήτου (16στρ.) στην Αρχαία Κόρινθο, με την παρέμβαση μου στο Περιφερειάρχη Π.Τατούλη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στα Αθίκια και σύντομα δημοπρατείται .
Γνωρίζεις επίσης ότι το έργο Αγροτική οδοποιία Αθικίων (615,000,00 €)που εκτελείται σήμερα η μελέτη του έργου που είχα εκπονήσει και ωριμάσει επί Δημαρχίας μου και είναι η μοναδική που εντάχθηκε στο πρόγραμμα (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ) .
Κύριε Πνευματικέ, οι δικές μου παρεμβάσεις και χωρίς θεσμική ιδιότητα απέφεραν τα παραπάνω αποτελέσματα , και παρά τις καθημερινές και συνεχείς πιέσεις μου σε εσένα και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους δεν προχώρησαν να γίνουν πράξη τα παρακάτω έργα και δράσεις:
Τι έκανες κ.Πνευματικέ για το ΣΧΟΟΑΠ. Σαρωνικού που το παρέλαβες στην τελευταία φάση του ;                               ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για την διάνοιξη Δημοτικών οδών εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Αθικίων που είχα έτοιμες σε εκτέλεση τις πράξεις Αναλογισμού ;                               ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για την Αγροτική οδοποιία στα χωριά της Δ.Ε.Σαρωνικού ;                         ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για την Δημοτική οδοποιία στην Δ.Ε.Σαρωνικού (ασφαλτόστρωση) ;                            ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για την καθημερινότητα της Κεντρικής Πλατείας Αθικίων και την ολοκλήρωση της ανάπλασης της  ;         ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για τους Βιολογικούς καθααρισμούς Αθικίων και παραλιακής ζώνης ; (ξέρεις καλά ότι δεν έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ) ;                                ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι  έκανες για να αγοραστούν Ακίνητα δίπλα στο Νεκροταφείο Αθικίων όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ;                          ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για την αγορά ακινήτων δίπλα στο γήπεδο Αθικίων που ήταν απαίτηση του Τενεάτη Αθικίων και είχε προταθεί και από το Τοπικό Συμβούλιο ; ΤΙΠΟΤΑ!!!. Αντ’ αυτού θέλησες να προχωρήσεις στην αγορά άλλου ακινήτου απέναντι από το γήπεδο Αθικίων  για δήθεν χώρο στάθμευσης μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Τι έκενες για την αξιοποίση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου(οικόπεδο Αλαμάνου, οικόπεδο Λυχνάρι κ.λ.π. ) ;                  ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για τις φυλακές στον Άγιο Ιωάννη που τελικά χάθηκαν και γίνονται σε άλλο μέρος της Πελοποννήσου ;                    ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες και τι θα κάνεις για να μην οριστούν Λατομικές Ζώνες και κατασκευαστούν Λατομία στον Άγιο Ιωάννη; Γνωρίζω την θέση σου. Είσαι υπέρ του να γίνουν
Τι  έκαναν οι Αντιδήμαρχοι «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» που όρισες στην Δ.Ε.Σαρωνικού,  για την  Καθαριότητα για τον καθαρισμό Κοινοχρήστων Χώρων, για την επέκταση ηλεκτροφωτισμού, για την  καθημερινότητα κ.λ.π. ;                                                       ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για να αγοράσει ο Δήμος το οικόπεδο δίπλα στην Ιαματική Πηγή της Ωραίας Ελένης που αφορά την ανάδειξη και την αξιοποίηση της ;                                                                      ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για να δημιουργηθεί το Κτηνοτροφικό Πάρκο στον Άγιο Ιωάννη ;                                                                                   ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για να στηρίξεις την απασχόληση για να αντιμετωπίσεις την ανεργία και να ενταχθούν έργα στα Ο.Π.Α.Α.Χ;              ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για να εξελιχθεί ο Δήμος σε Ψηφιακό Δήμο και να προχωρήσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση;                    ΤΙΠΟΤΑ!!!
Τι έκανες για να υπάρχει πλήρη διαφάνεια για να γνωρίζουν τα τοπικά συμβούλια πως και που γίνεται η διαχείριση της πάγιας προκαταβολής που δίνεται στους  Τοπικούς Προέδρους ;      ΤΙΠΟΤΑ!!!

Κύριε Πνευματικέ,
Μπορείτε να ενημερώσετε όλους τους δημότες του «Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων» αναλυτικά πόσο είναι το αποθεματικό του Δήμου ; Τακτικά Έσοδα , Έκτακτα Έσοδα Ανειδίκευτα , Έκτακτα Έσοδα  Ειδικευμένα επίσης Τακτικά και Έκτακτα Έξοδα , και τις Οφειλές του Δήμου να μας πείτε πόσο  χρηματικό ποσό δεν είναι δεσμευμένο για πληρωμές σε έργα,  προμήθειες και εργασίες κ.λ.π.
Κύριε Πνευματικέ οφείλουμε όλοι,  εσύ ως Δήμαρχος και εμείς ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την στήριξη που έκανε στον Δήμο μας , εντάσσοντας στο ΕΣΠΑ πολλά έργα με κυριότερο έργο την Χρηματοδότηση (5.000.000€) την κατασκευή κεντρικών αγωγών ύδρευσης (διαδικτύωση) προς όλα τα χωριά του Δ. Κορινθίων, θυμίζοντας σου τις ευχαριστίες σου προς  αυτόν, στα Δημοτικά Συμβούλια και στα Δελτία τύπου της ΔΕΥΑΚ.
Γνωρίζεις πολύ καλά κ. Πνευματικέ ότι χωρίς τη βούληση του Περιφερειάρχη κανένα έργο δεν εισέρχεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο για συζήτηση και  ένταξη στο ΕΣΠΑ .
Ελπίζουμε δε ότι το νερό που θα δοθεί θα είναι από Στυμφαλία και κάθε μήνα θα ανακοινώνονται στο Διαύγεια του Δήμου και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, Μικροβιολογικές και Χημικές αναλύσεις του παρεχόμενου νερού .

Κύριε Πνευματικέ,
Για τους παραπάνω λόγους και αφουγκραζόμενος  την Τοπική    Κοινωνία της οποίας την εμπιστοσύνη έχασες ,
 εδώ και αρκετό καιρό, έχω αποφασίσει να μην είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό σου στις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 .

Δεν αποδέχομαι την πρόταση που μου έκανες για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο σου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, μη ελπίζοντας πλέον ότι θα αλλάξει το υπάρχον κλειστό σύστημα διακυβέρνησης σου στον Δήμο και πιστευω ότι δεν  μπορείς πλεον να προσφέρεις  κάτι σημαντικό στην νέα 5ετία στον Δήμο Κορινθίων και στις Περιοχές του .


                    ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΛΕΚΚΑΣ