9 Απρ 2014

Ο δήμαρχος και μέλη του Προξενικού σώματος στην Αρχαία Κόρινθο


Το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα  (Consular  Corps  in  Greece)  το οποίο έχει ως μέλη Διπλωμάτες και Επίτιμους Πρόξενους ξένων χωρών, διοργάνωσε  εκδήλωση το  Σάββατο  στις 29 Μαρτίου 2014, στους αρχαιολογικούς χώρους  της Νεμέας και της Κορίνθου, μετά...
από  επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνέχεια της επίσκεψης του Νοεμβρίου του 2013.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, υποδέχθηκαν  το Προξενικό Σώμα (CCG) στην Αρχαία Κόρινθο. Εκεί, ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο της  Αρχαίας Κορίνθου, τον Ναό του Απόλλωνα και το βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Η περιήγησή τους ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στην Αρχαία Δίολκο και στον Ισθμό της Κορίνθου, αφού προηγουμένως οι επισκέπτες βρέθηκαν στη Νεμέα και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, από τον Ομότιμο Καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley  Καλιφόρνιας των ΗΠΑ,  Dr  Stephen G  Miller.
Στην παραπάνω εκδήλωση  συμμετείχαν 50 μέλη του Προξενικού Σώματος, Πρόξενοι, Διπλωμάτες και Πρέσβεις από πολλές χώρες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές περιοχές, τόσο αρχαιολογικού  όσο και τουριστικού  ενδιαφέροντος.