2 Απρ 2014

Τσίπρας: Αποδεικνύονται οι εκλεκτικές συγγένειες ΝΔ-ΧΑ -Να παραιτηθούν Αθανασίου και Δένδιας


Η υπόθεση Μπαλτάκου αποδεικνύει τις «εκλεκτικές συγγένειες» της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή», αλλά και τον τρόπο που σκέπτεται ο πρωθυπουργός στο ζήτημα της εγκληματικής δράσης της ΧΑ, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια...
διακαναλικής του συνέντευξης, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενώ υπογράμμισε πως ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά έμπιστος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν «πρώτον τις εκλεκτικές συγγένειες της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά με τη Χρύση Αυγή και τους διαρκής διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους και δεύτερον ότι έχουν βάση τα όσα είπε off camera σε δημοσιογράφους προ καιρού ο κ. Μπαλτάκος ότι "μη μας ζορίζετε και πολύ για τι μπορούμε να κυβερνήσουμε ακόμα και με τη Χρυσή Αυγή"».

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης, αλλά και έμπιστος του κ. Σαμαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στη διακαναλική του συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς Kontra, Action 24 και EXTRA, για να προσθέσει πως  όλη αυτή η υπόθεσή «φανερώνει τον καιροσκοπισμό του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, όχι για την εγκληματική της δράση, αλλά για να βελτιώσει τα εκλογικά του ποσοστά και να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Αθανασίου και ο κ. Δένδιας πρέπει να παραιτηθούν και ο πρωθυπουργός να δώσει εξηγήσεις, τόνισε,  υπενθυμίζοντας  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εδώ και πολύ καιρό. «Όσα όμως έρχονται στο φως της δημοσιότητας έρχονται να βαρύνουν σε ένα τεράστιο βουνό τα όσα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση».