2 Απρ 2014

2ο Γυμνάσιο Κορίνθου:Από τη «καρδιά» της ΕΥΡΩΠΗΣ, με μήνυμα προς Ευρωπαίους πολίτες (φωτογραφίες)


Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, με Πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Ευρωβουλευτής κ.  Σαλαβράκος Νικόλαος και το ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – Σχολή Δημοσιογραφίας, με Προσκλήσεις τους...
προς το  σχολείο μας, κάλεσαν ομάδα 14 μαθητών και καθηγητών να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ενδιαφέρον και η αγάπη τόσο του κ. Ευρωβουλευτή και των εξαίρετων συνεργατών του, όσο και η ζεστασιά των διδασκόντων και σπουδαστών του Κέντρου Σπουδών Επικοινωνίας προς τους μαθητές μας, ήταν  έκδηλο και έντονο αλλά και η φιλοξενία του κ. Σαλαβράκου αβραμιαία.  Η ενημέρωση ουσιαστική και πολύπλευρη και οι απαντήσεις στα ερωτήματα των ακροατών κατανοητές και σαφέστατες. Με ημερήσιες εκδρομές, οι τυχεροί μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στο Λουξεμβούργο αλλά και  στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας και να κάνουν μια μίνι κρουαζιέρα στα πανέμορφα κανάλια…. της πόλης που είναι – δυστυχώς ή ευτυχώς ανεκτική στα πάντα – και «της πόλης που αρνείται να ενηλικιωθεί», όπως χαρακτηριστικά ακούγεται για το Άμστερνταμ.  Έτσι οι μαθητές μας με  ένα τριήμερο ταξίδι – αστραπή, κατάφεραν να επισκεφθούν σε τρεις μέρες, τις τρεις χώρες της BENELOUX (BElgium-NEderland-LOUXembourg), τον αρχικό «πυρήνα» δηλ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμπειρία μοναδική και ανεπανάληπτη. Επίσης ως επιστέγασμα της προσπάθειας συλλογής πληροφοριών για την συμβολή  του αρχαίου ελληνικού πνεύματος στην θεμελίωση και οικοδόμηση του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οι μαθητές μας αποτύπωσαν το «μήνυμα»  των εργασιών τους σε ένα λιτό banner-πανό με τις σημαίες της Ελλάδος και της Ε.Ε., αλλά και τις σημαίες όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και στο οποίο αναγράφεται:
ΕΥΡΩΠΗ: «You gave me my name and your culture. I owe you a lot ΕΛΛΑΔΑ!»
ΕΥΡΩΠΗ: «Μου έδωσες το όνομά μου και τον πολιτισμό σου. Σου χρωστώ πολλά ΕΛΛΑΔΑ!»

Πιστεύουμε, ότι αυτή η σχολική μας  Δραστηριότητα, εξέπεμψε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και θα πρέπει οι διαχρονικές αξίες του αρχαίου ελληνικού Πνεύματος – αλληλεγγύη, ειρήνη, δικαιοσύνη, ενότητα, ισότητα – να επικρατήσουν και να φανούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, περισσότερο αλληλέγγυοι στην κρίση που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία. Αυτό θα είναι η έμπρακτη απόδειξη, ότι η Ε.Ε. σέβεται τις αρχαιοελληνικές αξίες πάνω στις οποίες στηρίζεται και ότι πράγματι αγωνίζεται για την Ευρώπη των Λαών και όχι των οικονομικών  συμφερόντων. Εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη Γιώργο, στον κ. Ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του, στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, με τους οποίους και συνταξιδεύαμε  αλλά και σε όσους συνέβαλλαν συνδράμοντας με διάφορους τρόπους στην επιτυχή υλοποίηση του εκπαιδευτικού ταξιδιού μας, όπως στην APSTAGE - Δήμητρα Παππά και ΣΙΑ Ε.Ε. για την προσφορά του πράγματι εντυπωσιακού Banner, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Δήμο Κορινθίων, την Ένωση Αγροτικών Συλλόγων Κορινθίας, την οινοποιία ΣΕΜΕΛΗ και τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνου Γιώργο.
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ : Ρουμελιώτης Χ. - Παραδείση Δ. - Μιχολιά Δ. - Ελένη Μ.