24 Μαρ 2014

Εν αναμονή της άφιξης των κρουαζιερόπλοιων


Σειρά συναντήσεων είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορινθίων Αντώνης Παππάς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων και εν αναμονή της σχετικής ανακοίνωσης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, με εκπροσώπους της Τροχαίας Κορίνθου και του Σωματείου των Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κορίνθου. Στις συναντήσεις αυτές αποφασίστηκαν συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε η πόλη να είναι έτοιμη, όποτε οριστεί ο κατάπλους των πλοίων. Ειδικότερα:

Από την Τροχαία ζητήθηκε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην έξοδο του λιμανιού (στο τμήμα της Αποστόλου Παύλου από την Αγίου Νικολάου μέχρι την Δαμασκηνού), ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παράνομου παρκαρίσματος που θα δυσχεράνει την έξοδο των επιβατών και των λεωφορείων, και θα αποτυπώσει μια πρώτη αρνητική εικόνα για το λιμάνι και την πόλη. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει αυστηρότερη αστυνόμευση, τουλάχιστον κατά τις μέρες και ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων.

Με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να χωροθετηθεί μικρή πιάτσα ΤΑΞΙ εντός του λιμανιού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Τα ΤΑΞΙ, προκειμένου να λάβουν αντίστοιχη άδεια, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να φέρουν ειδική κάρτα εισόδου, η οποία θα εκδίδεται από το λιμεναρχείο. Ο τιμοκατάλογος που θα ορίζει το κόμιστρο των αποστάσεων θα πρέπει να είναι αναρτημένος μέσα στο ΤΑΞΙ, αλλά και σε εμφανή χώρο στο λιμάνι.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΛΤ παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, που είχε ως θέμα τις δράσεις που θα πρέπει να αναπτυχθούν από την πλευρά του εμπορικού κόσμου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ανέλαβε την ευθύνη για την κοινοποίηση στα μέλη του, όλων των αποφάσεων.