15 Μαρ 2014

Αποκαλύπτουμε το "νέο κούρεμα"

Αύριο, Κυριακή, λήγει το τελεσίγραφο της τρόικας για το νέο υποχρεωτικό κούρεμα-ψαλίδισμα-ξύρισμα...
το οποίο καλούμεθα ως έθνος να αποδεχθούμε, προκειμένου οι Βρυξέλλες να...
αποδεσμεύσουν τη δόση μας. Ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε αποκλειστικά στο «Ξεκάρφωμα» τις στιλιστικές απαιτήσεις των τροϊκανών, όπως περιλαμβάνονται στο e-mail που του απέστειλαν αργά χθες το βράδυ, την ώρα που πήγαινε για ύπνο. (Λίγοι γνωρίζουν ότι ο υπουργός κοιμάται στον καναπέ του γραφείου του, και μάλιστα με το κινητό ανοιχτό – μην τυχόν και τον ζητήσει από το Βερολίνο ο κ. Σόιμπλε).
Πρόκειται για μία Λίτσα – παρντόν… για μια λίστα, με τα εξής προαπαιτούμενα και… πετούμενα:
Για τους άνδρες δημοσίους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, υποχρεωτικό κούρεμα κοντό φιλαριστό: Το μαλλί στον αυχένα περασιά με το ύψος του αυτιού και το φιλαριστό κομμάτι να έρχεται από το ύψος των κροτάφων ως την κορυφή του κεφαλιού. Το πάνω τμήμα (κορυφή κεφαλιού ως το μπροστινό της φράντζας) να είναι ένα πόντο πιο μακρύ, επίσης φιλαριστό. Για τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους προέδρους ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών ταμείων και δεν συμμαζεύεται… εναλλακτικά: flat top, μακρύ φιλαριστό, κοντό σβηστό μοντέρνο, καπελάκι και spiky look.
Για τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους και τις γυναίκες της κυβέρνησης (πρότυπο η κ. Ζέτα Μακρή) χωρίς δεύτερη κουβέντα: μακρύ σε ίσια γραμμή, μακρύ φιλαριστό, μακρύ οβάλ, ίσιο καρέ γαλλικό, μοντέρνο καρέ σε μύτη, ασύμμετρο καρέ.
Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ: «Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό!»
(Από τη νέα χιουμοριστική σελίδα στο  Καρφί, 15-3-14 )