14 Μαρ 2014

Aνακοίνωση Πνευματικού σχετικά με τις προσλήψεις στο δήμο καθαριστριών Ρομά


Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέρει τα εξής:
 "Με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα και στην πορεία προς τις εκλογές, η Δημοτική Αρχή ανέμενε ότι θα γινόταν στόχος επιθέσεων ακόμα και ασήμαντα ζητήματα και πως η αλήθεια θα υφίστατο βάναυση αντιμετώπιση...

 
 Δεν ανέμενε, ωστόσο, ότι το ίδιο θα συνέβαινε με την αξιοπρέπεια κάποιων συμπολιτών μας. Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, σχετικά με τις προσλήψεις στον Δήμο καθαριστριών, προερχόμενων από την κοινωνική ομάδα των Ρομά. Δημοσιεύματα τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, πρόσβαλλαν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας έχουμε να πούμε τα εξής.
1.    Τα τελευταία χρόνια, λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις που έχουν επιβάλλει οι επιταγές των μνημονίων, το προσωπικό του δήμου σε διάφορες ειδικότητες έχει αποδυναμωθεί. Για να ξεπεραστεί ο σκόπελος και να μην παρατηρηθούν δυσλειτουργίες υπήρξε πρόνοια για προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ορισμένου χρόνου (οκταμηνίτες). Τέτοιες προσλήψεις έχουν γίνει και κατά το παρελθόν, συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια. Όλες αυτές οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει οριστικούς πίνακες με βάση την μοριοδότηση. Ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει καμία ανάμιξη, ούτε μπορεί να παρέμβει στο ποιος θα προσληφθεί. Είναι προφανές πως στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς δικαιούνται να λάβουν μέρος   ΟΛΟΙ  οι Έλληνες πολίτες.
2.    Άνεργοι, προερχόμενοι από την κοινωνική ομάδα των Ρομά, έχουν προσληφθεί και άλλες φορές κατά  το παρελθόν και στον δήμο μας.
3.    Οι συγκεκριμένες ανάγκες στον δήμο δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση προεκλογικού χαρακτήρα, καθώς οι διαδικασίες για την πρόσληψη του προσωπικού έχουν ξεκινήσει από τον Μάιο του 2013 (έγγραφο 20655/22.5.2013 υπουργείου Εσωτερικών)
 Τα παραπάνω σε ό,τι αφορά το τυπικό μέρος.
Γιατί υπάρχει και το ηθικό. Αυτό που προκύπτει από την δημόσια αποδοκιμασία και διαπόμπευση των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, ακόμα και με φωτογραφίες, την ώρα που κάνουν τη δουλειά τους. Το αφήνουμε στην κρίση των πολιτών της Κορίνθου.
Περιμένουμε, πάντως, από όσους αφήνουν υπονοούμενα ότι πίσω από τις προσλήψεις αυτές κρύβονται προεκλογικές σκοπιμότητες να δείξουν την ίδια ευαισθησία και με όσους κάνουν σεμινάρια εκπαίδευσης για ιδιωτικούς φύλακες. Αυτούς που θα αναλάβουν την φύλαξη του στρατοπέδου της Κορίνθου. Γιατί όλοι στην ίδια πόλη ζούμε.
"