5 Φεβ 2014

Το μυστήριο με την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του Κώστα Σημίτη -Οι υποψίες και οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ.


Σχεδόν δύο μηνές μετά την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά και προβληματισμό στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ..


Η προκήρυξη της οργάνωσης «Μηδενική Ανοχή», που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, και με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορα πρόσωπα, πλην όμως αυτό στην εξοχική κατοικία του κ. Σημίτη, επέτεινε τον προβληματισμό στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Tovima.gr, μέχρι χθες η εν λόγω οργάνωση θεωρούνταν η βασική «υπόπτη» για την οργάνωση της επίθεσης, στο σπίτι των Αγίων Θεοδώρων του πρώην πρωθυπουργού.

Τα ερωτηματικά που απασχολούν, πλέον, τα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα εξής: Καταρχάς ποιος κρύβεται πίσω από την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του Κώστα Σημίτη και κατά δεύτερον γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Μοιραία πλέον, στην ΕΛ.ΑΣ., δεν αποκλείουν στη συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση να υποκρύπτεται μια άλλη σκοπιμότητα,  ενώ διατυπώνουν την άποψη ότι «ίσως υπάρχει σε εξέλιξη μια διεργασία στον χώρο των αναρχικών ομάδων ή δεν αποκλείεται την ευθύνη να την αναλάβει μια άλλη οργάνωση, μεγαλύτερου βεληνεκούς».