3 Φεβ 2014

Δημόσια "πρώτη" της Πρωτοβουλίας πολιτών για την ανατροπή στο δήμο Κορινθίων - Σε 15 ημέρες εκλέγουν αρχηγό


Επιτυχημένη  μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη συγκέντρωση  της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Ανατροπή και την Προοπτική στο Δήμο Κορινθίων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον κινηματογράφο ΛΑΪΣ  με σημαντική αλλά όχι και και εντυπωσιακή προσέλευση..
πολιτών  όπως πιθανότατα να περίμεναν οι διοργανωτές .

Οι  ομιλητές από πλευράς "Πρωτοβουλίας"  ανέλυσαν το πλαίσιο των αρχών  που διέπουν την κίνηση αυτή και στην συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες.

Στην γραμματεία στην είσοδο της αίθουσας μπορούσε όποιος ήθελε να γραφτεί μέλος της Κίνησης.

Η  μεγάλη  πλειοψηφία των παρευρεθέντων ήταν  σαφώς μέλη  και φίλοι της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου και της τοπικής οργάνωσης του  ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η Πρωτοβουλία καλεί για συμμετοχή ενεργούς πολίτες ανεξαρτήτως της κομματικής τους τοποθέτησης. Φτάνει φυσικά να αποδέχονται τις αρχές της Πρωτοβουλίας για την Τοπική  Αυτοδιοίκηση.

Οι εγγραφές των μελών θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες . Στη συνέχεια θα προετοιμαστεί κατάλληλα η επόμενη συγκέντρωση –περίπου σε 15 μέρες- μέσα από την οποία τα μέλη θα εκλέξουν τον επικεφαλή της Πρωτοβουλίας ο οποίος φυσικά θα είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Κορινθίων στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Πάντως όπως σχολίαζαν και έμπειροι πολιτικοί κύκλοι που παρακολούθησαν την πρώτη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας , το σημαντικό αυτό εγχείρημα για να έχει σοβαρή αποδοχή από τους πολίτες του Δήμου Κορινθίων θα πρέπει  να είναι απελευθερωμένο από πολιτικούς δογματισμούς , να το χαρακτηρίζει  εξωστρέφεια και να μην είναι «γαντζωμένο» από τον γνωστό  στενό  κύκλο της πρώην Κίνησης Πολιτών και της τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ .


Σαφώς και  η Πρωτοβουλία θα πρέπει να  έχει το στίγμα μιας πραγματικά δημοκρατικής , προοδευτικής και ανατρεπτικής δημοτικής παράταξης αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει  να απευθύνεται και να πλαισιώνεται από ένα ευρύ φάσμα της Κορινθιακής κοινωνίας.

Αίσθηση και αφορμή για πολλές εικασίες και σενάρια δημιούργησε η παρουσία στην συγκέντρωση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση με πιθανούς πολιτικούς συνειρμούς για την εκεί παρουσία του .

Στην συγκέντρωση παρευρεθηκε και ο πρώην επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου Χαράλαμπος Κασίμης ,ο οποίος μάλλον έχει αποκλείσει την περίπτωση να διεκδικήσει την "αρχηγία" της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.


sfedona.gr