19 Σεπ 2013

Γενική απεργία ΑΔΕΔΥ: «Ρολά» και σήμερα στο Δημόσιο


Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ η κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. 
Σύμφωνα με το συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη ημέρα της απεργίας ήταν ιδιαίτερα υψηλά.
 
 Σήμερα διοργανώνεται και συναυλία στις 19.30 στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Παράλληλα καθηγητές (ΟΛΜΕ) και δάσκαλοι (ΔΟΕ) προχωρούν σήμερα σε δεύτερο γύρο γενικών συνελεύσεων προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία της απεργίας τους.


Σε δεύτερο γύρο γενικών συνελεύσεων προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι καθηγητές, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία της απεργίας τους. Τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή, σε γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, κι ενώ οι καθηγητές θα έχουν συμπληρώσει πέντε ημέρες απεργίας.

Παράλληλα, γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν σήμερα οι δάσκαλοι, που χθες ξεκίνησαν 48ωρη απεργία με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση. Η τελική απόφαση για την πορεία της απεργίας των δασκάλων θα ληφθεί το Σάββατο.

Οι δάσκαλοι με επιστολή τους ζητούν από τους γονείς των μαθητών τους συμπαράσταση στον αγώνα τους και να παραμερίσουν τους καλοθελητές που επιχειρούν να τον συκοφαντήσουν.

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία – Ημέρα 2η

Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο τονίζοντας ότι:

    - Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

    - Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο.

    - Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις.

    - Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

    - Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.


Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Το Σάββατο θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.


Ποιοι απεργούν

* Οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) συνεχίζουν τις πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα

* Οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) συνεχίζουν την 48ωρη απεργία και σήμερα

* Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και σήμερα

* Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία

* Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν την πενθήμερη κινητοποίησή τους που έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα

* Οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία

* Οι μηχανικοί του δημοσίου συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

* Οι εργαζόμενοι στο εθνικό τυπογραφείο συμμετέχουν απεργία της ΑΔΕΔΥ