11 Οκτ 2013

Μια χώρα στο έλεος των πράξεων της…!!! - Της Ευγενίας Αγγελοπούλου


Ζούμε σε μια χώρα που χρόνια τώρα και αιώνες μες στο χρόνο ήταν ο τόπος που είχε πολλά να δώσει και δυστυχώς στο τέλος να μην ανταμείβεται όπως της άξιζε. Η μόνη διαφορά ξέρετε ποια ήταν; Ότι μάλλον τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια υπερήφανη και άξια σεβασμού Ελλάδα, που αντίθετα με την σημερινή της..
 
 εικόνα μοιάζει να είναι στο έλεος της και ίσως… ίσως στο έλεος κάποιων άλλων ή ακόμα και των λανθασμένων πολιτικών και πράξεων των προηγούμενων χρόνων. Δυστυχώς το τώρα είναι πολύ διαφορετικό.  

Το σήμερα είναι δύσκολο, δυσβάσταχτο και το αύριο… άγνωστο και με κάποια δόση «αγανάκτησης» ή προβληματισμού, για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν αναφέρω τα προβλήματα γιατί τα γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας!!! Είναι ίσως αυτό που λέμε πως μια χώρα είναι στο έλεος των «πεπραγμένων» της..! Πώς έφτασε , μια χώρα σαν την Ελλάδα μας σε αυτό το χάλι;;; 

Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η λέξη που θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δεν μας αρέσει. Ξέρετε όμως; Η οικονομική κρίση, που σήμερα βιώνουμε, δεν ήρθε ξαφνικά!!!... Όσο κι αν λέμε ο καθένας τα δικά του «παραμύθια» προυπήρχε απλά εμείς δεν τα βλέπαμε. Είχαμε βολευτεί ίσως σε μια κατάσταση του «όλα καλά πάνε». 

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη..!!!! Δυστυχώς και ευτυχώς τα προβλήματα και οι …. «αποδείξεις» ότι μάλλον στραβά αρμενίζουμε, ήρθαν για να μας ταρακουνήσουν όλους και ιδιαίτερα τους πολιτικούς ταγούς μας. Όλα αυτά μας υποδεικνύουν ότι πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε. Το κακό είναι ότι όλοι βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση και σίγουρα όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όμως οι πολιτικοί αυτής της χώρας θα πρέπει να κάνουν ότι πρέπει και ότι χρειάζεται για το καλό των πολιτών, που θέλουν κάποια στιγμή να ηρεμήσουν από όσα «φορτώνουν» τόσο καιρό την καθημερινότητα τους. Τόσα χρόνια τώρα έχουμε μπει σε ένα τούνελ που δεν έχει τελειωμό. Καθημερινά στις τηλεοράσεις παρακολουθούμε έναν κικεώνα προβλημάτων και συγκρούσεων και οι δυσκολίες για τους πολίτες και ακόμα περισσότερο, για τους νέους, παραμένουν αντί να λύνονται. 

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το μέλλον αυτού του τόπου είναι ΟΙ ΝΕΟΙ και τα ΟΝΕΙΡΑ τους δεν γίνεται να καταστρέφονται έτσι. Είναι κρίμα και άδικο!!! Είναι κρίμα να «σβήνονται» έτσι όνειρα και προοπτικές. Το μέλλον είναι μπροστά μας και πρέπει να το αξιοποιήσουμε και να το δούμε επιτέλους με τα μάτια που του αξίζει και μας αξίζει. Με θάρρος και χαμόγελο!!! Πριν όμως θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα !! Ας αναλογιστούμε όλοι, πολιτικοί και πολίτες τι λάθη έχουμε κάνει κι ας κοιτάξουμε να φτιάξουμε ένα νέο οικοδόμημα με καινούρια και άφθαρτα υλικά. Μόνο έτσι θα ξεκινήσει ένα μέλλον που θα αρμόζει στους υπερήφανους, όπως κάποτε, Έλληνες και στους άξιους και καλοσυνάτους πολίτες αυτού του τόπου. Αξίζουν τα καλύτερα σε όλους μας. Επιβάλλεται οι πολιτικοί μας, επιτέλους, να πράξουν αυτό που πρέπει για να ξεφύγουμε πια από το έλεος των «λανθασμένων πράξεων» του παρελθόντος. Άλλωστε «το να νοσταλγείς τον τόπο σου ζώντας σε αυτόν τίποτα δεν είναι χειρότερο»!! 

Ας νοσταλγήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και ας ζήσουμε στην Ελλάδα με τους χαμογελαστούς και με φιλότιμο πολίτες, που πάντα τα καταφέρνουν, γιατί… ο καλός καραβοκύρης στην φουρτούνα φαίνεται!!! Μπορούμε, αρκεί να θέλουμε και να προσπαθήσουμε. Έτσι θα τα καταφέρουμε!! Με πίστη, θέληση, ελπίδα και δουλειά!!!!!