10 Αυγ 2013

Μοτοσικλετιστής παρασύρθηκε από ι.χ στο Κανταρέ – Με το πάσο τους τροχαία και ασθενοφόρο


Πάγωσε το αίμα των λουομένων στην παραλία Κανταρέ από τον δυνατό κρότο λίγα λεπτά πριν από τις 2 σήμερα το μεσημέρι. Όσοι βρίσκονταν στην θάλασσα αλλά και στην παραλία έσπευσαν για να προσφέρουν όση βοήθεια μπορούσαν. Ένας νεαρός οδηγός μόλις είχε βγει από το όχημά του και απομακρυνόταν φωνάζοντας και...
 
 κρατώντας το κεφάλι του, ήταν σε κατάσταση σοκ.

Κάτω από το αυτοκίνητό του είχε καρφωθεί μια μοτοσικλέτα, ο νεαρός οδηγός της είχε εκσφενδονιστεί στην πλευρά του κτιρίου που στεγάζει ένα τουριστικό γραφείο παρασύροντας έναν μικρό κάδο απορριμμάτων. Ένα τζιπ με αλάρμ έχει σταματήσει στα δεξιά του δρόμου και ο οδηγός κατεβαίνει επίσης έντρομος.
Τα δευτερόλεπτα που ακολουθούν είναι τυλιγμένα με αγωνία και πανικό. Η μοτοσικλέτα έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, η μούρη του ιχ augo έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Όλοι τρέχουν στο μέρος του νεαρού που οδηγούσε την μοτοσικλέτα και τώρα περπατά στην άκρη του δρόμου σε κατάσταση σοκ και εκείνος. Πλήθος κόσμου σπεύδει να τον βοηθήσει. Κάποια γδαρσίματα στα πόδια του είναι τα εμφανή τραύματα.
Προσωπικό από τους Δειπνοσοφιστές  φέρνει νερό και ένα κάθισμα. Κάποιος έχει ήδη ειδοποιήσει τις αρχές. Κανείς ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί.
Στα επόμενα 5 λεπτά φτάνει πυροσβεστικό όχημα. Η κατάσταση ελέγχεται κ αι διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Ο δυο πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο αναμένοντας τροχαία και ασθενοφόρο. Οι διερχόμενοι οδηγοί, περίεργοι από τον πανικό κόβουν ταχύτητα κ αι προσπαθούν να δουν τι έχει συμβεί.  Ελλοχεύει κίνδυνος και για άλλο ατύχημα όμως η τροχαία δεν έχει ακόμα φανεί. Η χαρακτηριστική αργοπορία αν και το μέγαρο της αστυνομίας είναι 5λεπτά από το σημείο προκαλεί εκνευρισμό στους συγκεντρωμένους. Ακόμα περισσότερο η αργοπορία του ασθενοφόρου το οποίο έχει ειδοποιηθεί από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έχει ακόμα φτάσει. Συγγενείς του νεαρού μοτοσικλετιστή φτάνουν στο σημείο του ατυχήματος και τρέχουν γεμάτοι αγωνία κοντά του.
Είναι η στιγμή που αργά – αργά φτάνει και το περιπολικό με δυο άτομα πλήρωμα, μια νεαρή και έναν νεαρό οι οποίοι με νωχελικές κινήσεις επιλαμβάνονται της κατάστασης. Ο νεαρός που έχει χτυπήσει βρίσκεται ακόμα ξαπλωμένος στην  άκρη του δρόμου με τους λουόμενους και τους συγγενείς να προσπαθούν να του παράσχουν όποια βοήθεια και χωρίς κανείς να ξέρει εάν έχει εσωτερικά χτυπήσει και πόσο.
Η σειρήνα του ασθενοφόρου 25 λεπτά αργότερα έδρασε ανακουφιστικά για όλους. Ο νεαρός λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες, του τοποθετείται κολάρο στο λαιμό και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.
Η οδική βοήθεια και οι δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα. Η μηχανή, ότι απέμεινε από αυτήν, φορτώνεται και απομακρύνεται, το μικρό augo σπρώχνεται στην άκρη του δρόμου και παραμένει εκεί. Οι αστυνομικοί έχουν λάβει μαρτυρίες , μετρούν το δρόμο και αποχωρούν και αυτοί.

Ο νεαρός μοτοσικλετιστής  ο οποίος κινείτο με κατεύθυνση την Κόρινθο είδε ξαφνικά στο ρεύμα του το ιχ που τον χτύπησε. Ο νεαρός οδηγός του augo επιχείρησε προσπέραση στο προπορευόμενο τζιπ αγνοώντας την διπλή γραμμή που απαγορεύει αυτήν την κίνηση, αγνοώντας το όριο ταχύτητας και κυρίως; Αγνοώντας πως στο σημείο είναι πλάζ, κινούνται δεκάδες πολίτες, μικρά παιδιά, κοπέλες που περνούν το δρόμο για να σερβίρουν στην παραλία.
Εβρισκόμενος στο αντίθετο ρεύμα είδε ξαφνικά την μηχανή μπροστά ου, δεν πρόλαβε ν αντιδράσει , την χτύπησε, ο οδηγός της μηχανής λένε μάρτυρες πετάχτηκα από την μηχανή για να αποφύγει την σύγκρουση, κίνηση σωτήρια όπως απεδείχθη. Ο οδηγός του τζιπ που επιχείρησε να περάσει ο οδηγός του augo ,φρέναρε ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να αποσοβήσει την σύγκρουση.
Ο νεαρός του ιχ δεν χτύπησε ωστόσο το σοκ ήταν ισχυρότατο.
Το σημερινό ατύχημα που δεν είναι το μόνο στην περιοχή θα πρέπει να γίνει Μάθημα αναμφισβήτητα σε όλους μας για το τι μπορεί να συμβεί εάν αγνοούμε τα σημεία, τις γραμμές, τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.  Βέβαια λίγη ώρα αργότερα  λεωφορείο προσπερνούσε στο ίδιο σημείο με ταχύτητα φορτηγό, αδυνατώντας προφανώς ο οδηγός του να υπομένει την καθυστέρηση.
Αξιομνημόνευτη είναι για ακόμα μια φορά η άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής σε συμβάν και φυσικά η απαράδεκτη καθυστέρηση της τροχαίας και του ασθενοφόρου. Ο χρόνος είναι πολύτιμος σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν είναι δυνατόν νοσοκομείο και αστυνομία να βρίσκονται 5 λεπτά από το συμβάν και να φτάνουν μετά από μισή ώρα.
Ευτυχώς σήμερα αυτή η καθυστέρηση δεν ήταν μοιραία. Σ ένα κράτος όμως  δεν θα πρέπει να είναι η τύχη εκείνη που θα παίζει τον καθοριστικό παράγοντα επιβίωσης


Χ.Τ
- Arcadia Portal.gr