4 Αυγ 2013

Το Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης άνοιξε τις πύλες του ξανά, μετά από 1.700 χρόνια! (ΦΩΤΟ)


Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε σήμερα το αναστηλωμένο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης μετά από σιωπή 1.700 χρόνων. Οι εργασίες αποκάλυψης και αναστήλωσης από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη ξεκίνησαν με το 2ο και 3ο ΚΠΣ, ενώ ολοκληρώθηκαν με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος....
 


Το Θέατρο εγκαινίαστηκε με τη συμμετοχή του Καλαματιανού βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά και της υψίφωνου Τσέλιας Κοστέα, καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος.Την εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο,διοργάνωσαν το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, το Σωματείο «Διάζωμα», η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.




Ήδη από νωρίς βρίσκονταν μέσα στο θέατρο οι πρώτοι θεατές. Μεταξύ άλλων παρευρίσκονται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, η υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, ο πρόεδρος του φεστιβάλ Αθηνών Γιώργος Λούκος, η γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη , Βουλευτές και Δήμαρχοι της Μεσσηνίας και αρκετοί αυτοδιοικητικοί φορείς. 

Ρεπορτάζ: Θάρρος Μεσσηνίας

Φωτογραφίες: parapolitika.gr