18 Ιουν 2013

“Όχι” Λυκουρέντζου στην τροπολογία του ΚΚΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ – Αποχώρησαν από τη Βουλή ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ


Αρνήθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μια πράξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης..
 
 ενώ… «πλάτη» στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης έβαλαν και οι δύο εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ., οι βουλευτές των οποίων δεν πήραν το λόγο για να ζητήσουν την ψήφιση της τροπολογίας.

Το επιχείρημα του κ. Λυκουρέντζου ήταν το άρθρο 73/ παρ 3 του Συντάγματος που λέει πως καμία πρόταση νόμου ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται δαπάνη σε βάρος του δημοσίου και δε συνοδεύεται από έκθεση έγκρισης από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών.

Δεδομένου, λοιπόν, πως ο κ. Στουρνάρας δεν υπέγραψε τέτοια έκθεση, η τροπολογία του ΚΚΕ όπως και άλλων κομμάτων (ΑΝ.ΕΛ. κ.α.) έπεσε στο κενό. Το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση στην Ολομέλεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας.


Νωρίτερα ο Θανάσης Παφίλης επετέθη στην Κυβέρνηση κατηγορώντας τη ότι αποφεύγει να τεθεί σε συζήτηση ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. «Ζητάμε να συζητηθεί η τροπολογία και να γίνει και ονομαστική ψηφοφορία Είναι εμπρόθεσμη. Αν ήθελε έκθεση ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να τη ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα που καταθέσαμε την τροπολογία» δήλωσε με έμφαση. Στην ίδια γραμμή και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.