4 Μαΐ 2013

Πάσχα Ελλήνων! Κι αυτό δεν μας το παίρνει κανείς! Της Τζενης Σουκαρά


Τι καιρός, όμως, κι αυτός Πασχαλιάτικα! 
Μας το φύλαγε έκπληξη, σαν την δόση των 2,8 δις, που ήλθε Μεγάλη Παρασκευή, αλλά είχα πάει Επιτάφιο και δεν  πρόλαβα το ραντεβού! 
Πάει η έκπληξη του Στουρνάρα, στα κομμάτια το δώρο το Πασχαλινό! ....



Αλλά ο καιρός το γιορτάζει κανονικά! 

Δεν θέλω βεβαίως να πιστέψω, πως έχει κάνει συμφωνία με τρικομματικούς και τροϊκανούς να ρίξει 30αρια απο τούδε και εξής, ώστε η Ελλάς να κατεβάσει ρολά μέσα στον Μάη και να κάνει ο λαός μπάνια επί τετραμήνου. 

Οπότε, μέσα στην μουργέλα στο ύπτιο και στην σαγιονάρα όλα μπορούν να συμβούν! Καταλαβαίνεις τι σου λέω τώρα; Καταλαβαίνεις πατριώτη!

Πασχαλιά όμορφη, λιτοδίαιτη, ευλίγυστη, εύθραστη και  λίγο χλωμή η φετεινή. Τα αυγά παραμένουν κόκκινα, ο οβελίας μίκρυνε και μπήκε στα περισσότερα σπίτια ρεφενέ.

Ο Βαγγέλης δίπλα στο συναξάρι, ο Αντώνης με κλειστά μάτια ψέλνει το "Ω! γλυκύ μου έαρ", εισάγοντας τη νέα επικοινωνιακή κουπ! 
Νηστεύω και δεν αρχίζω τον εξάψαλμο! 

Πάσχα Ελλήνων! 

Κι αυτό δεν μας το παίρνει κανείς. Τις εκκλησιές μας, τις Ιερές Ακολουθίες, τους Επιταφίους...Η χώρα όλη, σύσσωμη, συρρέει στις εκκλησιές, ψάλλει, συνταράσσεται με το Θείο Πάθος και πανηγυρίζει με το Χριστός Ανέστη!
Ταυτίζεται με τα διαδραματιζόμενα ...Νιώθει την χλεύη, την εξαπάτηση, την πτώση, το πικρό ποτήρι, την Σταύρωση...Αναζητά και πανηγυρίζει την Ανάσταση του Θεανθρώπου ανεβαίνοντας ήδη τον δικό της Γολγοθά. 
Γιατί ελπίζει στην δική της Ανάσταση, στην εξιλέωση, στο σπάσιμο των δεσμών!

Πάσχα Ελλήνων!  

Κι αυτό δεν μας το παίρνει κανείς! Είναι η κουλτούρα, η παράδοσή μας, η ψυχή  μας! 

Των Ελλήνων που δοκιμάζονται, που ασφυκτιούν μέσα στην μνημονιακό παραλογισμό, που διαλύονται, που συνθλίβονται και στοιβάζονται από τη Νέα τάξη πραγμάτων.
Των Ελλήνων, του πειραματόζωου που σπαρταράει κάτω απο το τακούνι της γερμανικής μπότας ...κι αντέχει ακόμα!

Και Θα αντέξει! Όσα νέα Άουσβιτς κι αν χτιστούν! 
Θα αντέξει! Όσοι αχυράνθρωποι κι αν στηθούν, για εξευμενίσουν την οργή του! 

Θα αντέξει! Ξεπερνώντας ακόμα κι εκείνους τους δοσίλογους που σχεδιάζουν το νέο διχασμό.

Θα αντέξει, μέχρι την στιγμή που θα σπάσει τις αλυσίδες! 

Οδεύοντας στην  εθνική  ανάταση!

Κι αλίμονο σε εκείνους που ένειψαν τας χείρας τους! Και στους άλλους  που δεν πρόφτασαν να  αφουγκραστούν το τέλος κι έπαιξαν. Και  χλεύασαν! Αλίμονο στους σύγχρονους εκατόνταρχους!
Γιατί η ιστορία αυτή δεν έχει μόνο αρχή, έχει και τέλος!


Καλή Ανάσταση σε όλους μας! Καλό Πάσχα!