13 Μαΐ 2013

Έναρξη Μαθητικού Φεστιβάλ με το έργο "Μπαμπάδες με ρούμι"


 Άνοιξε η  αυλαία  την Κυριακή το βράδυ, του  6ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που διεξάγεται στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Κορινθίων και  της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  όπου μαθητές από διάφορα σχολεία του Νομού μας  παρουσιάζουν, κατόπιν επιλογής,  θεατρικές παραστάσεις στους συμπολίτες μας...

 

Οι πρωταγωνιστές–μαθητές  «πάντρεψαν» με επιτυχία τον  καλλιτεχνικό τους ταλέντο με την ιδιαίτερη χημεία των μελών του θιάσου  και ανέδειξαν  μια επίκαιρη κωμωδία, που το κλίμα της, αγκαλιάστηκε από το κοινό που απολάμβανε την ροή της παράστασης.
Η επιλογή των μαθητών παρουσίασε το έργο των Μ. Ρέππα–Θ. Παπαθανασίου  «Μπαμπάδες Με Ρούμι», που δείχνει «μέχρι που  είναι διατεθειμένα να φτάσουν δύο παιδιά προκειμένου να καρπωθούν την περιουσία του ετοιμοθάνατου πατέρα τους και πώς αντιμετωπίζουν τη Βουλγάρα υπηρέτρια η οποία είναι πλέον γυναίκα του. Τα δύο αδέλφια, ο Παναγιώτης και ο Χρήστος, οι γυναίκες τους, Ρόη και η Τζένη, η συμφεροντολόγα  γειτόνισσα Βάσω και η νέα «σύζυγος»  Βέσκα, μπλέκονται σε έναν ανελέητο αγώνα για τα λεφτά. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό του πατέρα, μια επικείμενη κληρονομιά, ένα αναπάντεχο λόττο, ακάλυπτες επιταγές, υπερχρεωμένες κάρτες και μια πιατέλα μπαμπάδες(γλυκό) με ρούμι, δημιουργούν μια μαύρη κωμωδία με ίντριγκες και πλεκτάνες που δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για το χρήμα».


Το Φεστιβάλ που δεν είναι διαγωνιστικό, συνεχίζεται την Δευτέρα 13 Μαΐου, με το έργο του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου «Η Εφηβεία Δεν Είναι Μόνο Ακμή» που συνέγραψαν οι μαθητές του παραπάνω Σχολείου.
Η είσοδος των παραστάσεων είναι ελεύθερη για το κοινό με ώρα έναρξης  καθημερινά στις 8 μ.μ.