28 Απρ 2013

Ρουπακιώτης: Με φοβίζει η ενοποίηση των υπουργείων Δικαιοσύνης - Δημόσιας Τάξης


Iδιαίτερα αποκαλυπτικός σχετικά με τον χαρακτήρα του ενδεχόμενου ανασχηματισμού είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», προϊδεάζοντας για δομικές αλλαγές στην κυβέρνηση, που είναι πολύ πιθανό να συμπεριλάβουν την ενοποίηση υπουργείων....
 


«Δεν συμφωνώ με την πρόταση για ενοποίηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Και μόνο η σκέψη ενός τέτοιου ενδεχομένου με φοβίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων. «Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες αρμοδιότητες μένουν για να τις ασκήσει αναπληρωτής υπουργός» προσθέτει. Προφανώς, για να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης κάτι ξέρει παραπάνω για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και στις υπουργικές δομές.

Ο θεσμός των προσωρινών διαταγών θα διατηρηθεί αλλά χωρίς δυνατότητες υπερβολικής χρήσης τους, σύμφωνα με τον ίδιο. Ο κ. Ρουπακιώτης τονίζει ότι θα φέρει σχετική ρύθμιση μετά τις γιορτές του Πάσχα και αφήνει αιχμές για τους συντάκτες της επίμαχης τροπολογίας την οποία απέρριψε με σφοδρότητα.

Αποσυνδέει από τους συντάκτες της τροπολογίας, που αποσύρθηκε, τον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, ενώ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που την απέρριψε ανάμεσα στους οποίους είναι και το γεγονός ότι με τη διατύπωση που υπήρχε επηρεάζονταν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε παρέμβαση στην υπόθεση της Ιερισσού, αφού θα επικοινωνήσει με τα αρμόδια όργανα, ώστε να διαπιστώσει εάν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα των δύο κρατουμένων.