5 Απρ 2013

Πλατεία και στην Αλμυρή


 
Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου υλοποιεί έργα τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του Καλλικρατικού μας Δήμου,  παρεμβαίνοντας έτσι ουσιαστικά  για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της που ταυτίζονται με τις απαιτήσεις  αλλά και τις ανάγκες των συμπολιτών μας για έργα που αναβαθμίζουν  συνολικά τον δήμο μας....
 
 
Ένα από αυτά αποτελεί η δημιουργία μιας λειτουργικής και όμορφης  πλατείας στην Κάτω Αλμυρή, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Το παραπάνω έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις α) του Ν.3669/08 «Κύρωση Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας Κατασκευής Δημοσίων Έργων και β) τα Π.Δ. 171/87 «Όργανα που Αποφασίζουν ή Γνωμοδοτούν και Ειδικές Ρυθμίσεις σε Θέματα που Εκτελούνται απο τους Ο.Τ.Α. και Άλλες Σχετικές Διατάξεις».
Το έργο περιλαμβάνει την κοπή του υφιστάμενου οδοστρώματος στα όρια της πλατείας καθώς και την ολοκλήρωσή της με εργασίες που αφορούν  την εκσκαφή των θεμελίων για την εκτέλεση περιμετρικά της πλατείας των αναγκαίων τεχνικών παρεμβάσεων  όπως είναι τα τοιχία. Επίσης προβλέπεται η απομάκρυνση των περιττών αντικειμένων και των προϊόντων καθαιρέσεως με σκοπό την διαμόρφωση  χώρου για την διάστρωση των επιχώσεων  από θραυστό αμμοχάλικο πάχους 10 εκατοστών.
Κατόπιν της  κατασκευής υπόβασης από σκυρόδεμα πάχους 10 εκατ.,  θα τοποθετηθούν χαλύβδινοι οπλισμοί με δομικά πλέγματα S 500s  διαμορφωμένοι  με τις κατάλληλες κλίσεις με σκοπό την  ομαλή απορροή των υδάτων.
Οι επιστρώσεις του δαπέδου  θα γίνουν με την κατασκευή σταμπωτού-πλακόστρωτου (δαπέδου) και σε επιλεγμένα σημεία του,  θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα συνοδευόμενα με τα δίκτυα   υποδομής   τους.  
Το έργο θα ολοκληρωθεί  με την τοποθέτηση ξύλινων περγκόλων και καθιστικών,  έπειτα θα φυτευτούν κατάλληλα δένδρα και θάμνοι  που θα υποστηρίζονται από το απαραίτητο δίκτυο ύδρευσης για να εξυπηρετεί όλο τον χρόνο  τις ανάγκες του ξεχωριστού αυτού χώρου..
Η δημιουργία της πλατείας θα  συμπληρώσει ένα έργο που τόσο  έλειπε και είχε ανάγκη η Κάτω Αλμυρή, θα γίνει σημείο αναφοράς  των δημοτών  αλλά και των επισκεπτών  και θα αναβαθμίσει  την περιοχή με ένα όμορφο,  λειτουργικό και φιλόξενο χώρο.