17 Απρ 2013

Ηλεκτροφόρο σουτιέν προστατεύει από τον βιασμό

  
Ένα σουτιέν που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ (μεγέθους 3800kv) σε επίδοξους βιαστές και όσους επιχειρήσουν να επιτεθούν σε όποια το φοράει, ανέπτυξε μια ομάδα Ινδών φοιτητών.
 

Η Μανίσα Μόχαν και οι συμφοιτητές της του πανεπιστημίου SRM της ινδικής πόλης Τσενάι σχεδίασαν το σουτιέν ως απάντηση στα τελευταία κρούσματα βιασμών στο Νέο Δελχί και άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και εξαιτίας των πολλών περιστατικών παρενόχλησης γυναικών στην Ινδία, τα οποία δεν καταγγέλλονται ποτέ.

Το σουτιέν με το όνομα She (Society Harnessing Equipment – Εξοπλισμός Προστασίας της Κοινωνίας) φέρει ειδικούς αισθητήρες πίεσης, οι οποίοι είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τη βίαιη δραστηριότητα (πίεση, άρπαγμα κα), σε αντίθεση με «φυσιολογικές», όπως μία αγκαλιά.

Εάν οι αισθητήρες αντιληφθούν βίαιη ενέργεια, τότε αντιδρούν «ενημερώνοντας» το σουτιέν, το οποίο στέλνει ένα ηλεκτρικό σοκ ισχύος 3800 kv στον επιτιθέμενο - επαρκές για να προκαλέσει ακόμη και εγκαύματα - μέχρι και 82 φορές. Η χρήστης του σουτιέν προστατεύεται από το ηλεκτρικό σοκ μέσω μονωτικού υλικού.

Το SHE έχει επίσης τη δυνατότητα, να αποστέλλει γραπτό μήνυμα σε συγγενή του θύματος ή στην αστυνομία με τη διεύθυνση του σημείου που λαμβάνει χώρα το περιστατικό, όπως αναφέρει το BBC.