15 Μαρ 2013

Ευρωλίγκα: Εκδίκηση με στιλ... πειραιώτικο!


Σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού (67-68), με σασπένς ανάλογο εκείνου του πρώτου αγώνα με τη Σιένα, στο Φάληρο. 
Ο Χάϊνς με τον Παπανικολάου σήκωσαν τον πρωταθλητή Ευρώπης στις πλάτες τους, ενώ Σπανούλης και Σλούκας κατάφεραν στους Ιταλούς τα πιο αποφασιστικά κτυπήματα, στο τελευταίο τετράλεπτο.
 

Ευτυχώς που βρέθηκαν στην "Παλαέστρα" της Σιένα οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, κι έζησαν από κοντά το μόχθο και το τσαγανό ενός Αμερικανού μπασκετμπολίστα, που έχει αποκτήσει πια "μέταλλο" πειραιώτικο. Οσο μπόϊ, τελικά, λείπει από τον Χάϊνς, τόσο σε ψυχικό απόθεμα του το'χει αναπληρώσει ο Θεός! Γι'αυτό και δεν προβλέπεται να υπάρξει άνθρωπος, στον Ολυμπιακό, που να του πει να φύγει από την ομάδα, πριν ο ίδιος, ο Κάϊλ, νιώσει την ανάγκη να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του, χορτασμένος πιθανότατα απ' όσα θα'χει περάσει, φορώντας ερυθρόλευκα.
 

Οι αποψινές ανατροπές του Ολυμπιακού, τόσο από το -10 του 17ου λεπτού, όσο κι από το -9 του 28ου (53-44), προέκυψαν λιγότερο από την καθοδήγηση του Μπαρτζώκα και τα μακρινά σουτ των περιφερειακών παικτών, και περισσότερο από την αστείρευτη διάθεση του Χάϊνς, να τα βάζει με όλους, για όλα! Τόσο ενέργεια, τόση αυτοθυσία, αλλά και τόση διάρκεια στην απόδοσή του, πιθανότατα να μη θυμάται ακόμα κι αυτός να΄χει επιδείξει σε άλλο αγώνα του με τον Ολυμπιακό.
 

Κι ακριβώς επειδή υπήρχε ένας Χάϊνς για όλες τις δουλειές, βρέθηκε τρόπος- και χρόνος- να έρθουν και άλλοι παίκτες του Θρύλου στα ίσα τους. Δίπλα στον Παπανικολάου, που επίσης δούλεψε εντατικά σε μεγάλο διάστημα του αγώνα (ανταμείφθηκε και μ' ένα τυχερό τρίποντο, περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη), ο Μπαρτζώκας αποφάσισε να παρατάξει τρεις κοντούς, σχήμα που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο όταν ο αγώνας οδηγήθηκε στην κόψη του ξυραφιού.
Να βγάλει από τον παρκέ τον Σπανούλη, όταν χρεώθηκε με 4ο φάουλ; Αδιανόητο! Κι αμέσως, ο αρχηγός έβγαλε τρίποντο: 54-56. Κι έμμεσο τρίποντο, 1.51' πριν την εκπνοή: 61-68. Ενδιάμεσα, ήταν η σειρά του Σλούκα να λαβώσει την ιταλική άμυνα. Και του Λο, που δε μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση (αλλά δεν περίσσεψε ικανός χρόνος στον Καραρέτο, για να σουτάρει κι αυτός), να "μπαλώνει" τρύπες στην άμυνα, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού στα διαστήματα που πήγαινε να βρει ρυθμό στην επίθεση.
 

Οσο για το αν θα μετρήσει το γεγονός ότι η αποψινή νίκη ήρθε με έναν πόντο διαφορά, κι όχι με τους τρεις που θα ήθελε ο Ολυμπιακό, αφήστε το, για την ώρα. Η μάχη για τις θέσεις 2 έως 4 του ομίλου έγινε τόσο σκληρή, ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που τις διεκδικούν, που σημασία έχει πλέον, ποιός θα βγάζει αποτελέσματα, έστω και με... μισό πόντο!
 

ΣΙΕΝΑ: Μπράουν 8, Εζε 6, Καραρέτο 3(1), Κανγκούρ 14(2), Σανικίτζε 2, Ορτνερ 5, Τζάνινγκ 14(3), Χάκετ 4(1), Μος 11(3)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάϊνς 10(11ρ.), Λο 7, Αντιτς 9(3), Σπανούλης 10(1), Περπέρογλου 2, Πάουελ, Σερμαντίνι 8, Σλούκας 11(1), Πέρκινς, Παπανικολάου 11(3).

* Σε άλλους αποψινούς αγώνες: Μακάμπι- Χίμκι 80-79 (Χίκμαν 30), Εφές- Μπάμπεργκ 89-86, στην παράταση (Φάρμαρ 29), Κάχα Λαμποράλ- Φενέρμπαχτσε 87-67.




 
ΠΗΓΗ: enet.gr