8 Μαρ 2013

Ευρωλίγκα: Μύρισε... ψητό και όρμηξε η Μπαρτσελόνα!


Δύο φορές αντιστάθηκε ο Ολυμπιακός (Σπανούλης 23) στην καταλανική επέλαση, αλλά δεν είχε απάντηση να δώσει και στο τρίτο ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα, που συμπλήρωσε 18 νίκες σε 20 αγώνες της Ευρωλίγκας (σκορ 77-90) και θα προκριθεί ως πρώτη από τον β' όμιλο στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Αυτή την εποχή, πράγματι, δεν "παίζεται" η Μπαρτσελόνα!
Είναι ξεχωριστή η κλάση της, μεγάλος το "βάθος" του πάγκου της κι αριστοτεχνικά εκπαιδευμένη στο "λόου ποστ" παιχνίδι της. Με αυτό το τρίπτυχο εξουδετέρωσε τον Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη, με αυτό πάλι του "έκοψε" την όρεξη σήμερα, στο ΣΕΦ.
 

Κι ενώ για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία, πως θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έχουν λόγο να τα βάψουν μαύρα. Εχουν ακόμα μία ευκαιρία για τη 2η θέση, που επίσης δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, στην έδρα της Σιένα. Ας πάνε εκεί να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί και το άχτι που κουβαλάνε από τις πρώτες αγωνιστικές του ΤΟΡ-16...
 

Σήμερα, δεν επιτράπηκε από τους Καταλανούς στον Ολυμπιακό να καταθέσει στο παρκέ το 100% της θέλησης και της ενέργειάς του. Τον στρίμωξαν τόσο πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο (από 26-22, το σκορ κατέληξε 36-46), που χρειάστηκε να ξοδέψει όλες τις δυνάμεις του για να ισορροπήσει τον αγώνα (55-54, στο 26.30'). Κι ενώ είχε τη δυνατότητα να πάρει ακόμα και μικρή διαφορά, άρχισαν τα χέρια των παικτών του να τρέμουν: 0/4 βολές, τότε που δεν έπρεπε να χαθεί ούτε... μισή!
 

Ηταν ο προάγγελος της κατάρρευσης του Ολυμπιακού, στην τέταρτη περίοδο. Αφού μπόρεσε ο Τζαβάϊ να καλύψει την απουσία των Λόρμπεκ- Τόμιτς (φορτώθηκαν με φάουλ, στην τρίτη περίοδο), φανταστείτε πόσο δυνατή ξανάγινε η Μπαρτσελόνα, όταν επανήλθαν στο παρκέ οι βασικοί ψηλοί της, να συμπληρώσουν τον υπέροχο Πιτ Μάϊκλ, τον ψύχραιμο Χουέρτας και τον παμπόνηρο, μάλλον από τη μέρα που γεννήθηκε, Γιασικεβίτσιους. Ειδικά αυτός, όσο τα "άκουγε" από τους φανατικούς της εξέδρας, τόσο καλύτερος φάνταζε στο παρκέ.
Για τον Ολυμπιακό, πέραν της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, αλλά και του πείσματος του Χάϊνς, κρατάμε τους "πόντους" που κέρδισε πάλι ο Πάουελ. Οσο πλησιάζει η διοργάνωση στον αποκορύφωμά της, τόσο πιο απαραίτητος γίνεται ο Αμερικανός. Δε θέλει πολύ ακόμα, για να γίνει και αντίστοιχα αποτελεσματικός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάινς 4, Λο 6, Αντιτς 7(1), Σπανούλης 23(1), Περπέρογλου 2, Σλούκας 2, Πάουελ 15, Πέρκινς 2, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σάδα 2, Χουέρτας 5(1), Ναβάρο 10, Γιασικεβίτσιους 6(1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6(2), Ινγκλς 2, Ραμπασεδα, Λόρμπεκ 21(2), Τζαβάι 8, Μάικλ 20, Τόμιτς 10.

 


  * Σε άλλους αποψινούς αγώνες, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε εκτός έδρας τη Ζαλγκίρις, με 105-104 στην παράταση (οι Λιθουανοί προηγήθηκαν 81-74 μόλις 1.11' πριν τη λήξη του κανονικού αγώνα!), ενώ "διπλό" πήρε και η Μακάμπι στην Πόλη, από την απογοητευτική Φενέρμπαχτσε (85-94).