23 Μαρ 2013

Ευρωλίγκα: Ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι (67-73)

  
«Μύλος» έγινε η κατάσταση στον Β' όμιλο του ΤΟΡ-16, με την αποψινή ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι (67-73) και την ήττα-σοκ της Σιένα, με 72-70, από τη Μπεσίκτας (δύο του Ατσίκ, στα τελευταία 43 δευτερόλεπτα), καθώς ισοβαθμούν τέσσερις ομάδες στη δεύτερη θέση! 
Προκρίνονται οι ερυθρόλευκοι στα πλέι οφ της...
Ευρωλίγκας, αν κερδίσουν τα δύο τελευταία παιχνίδια τους.

Και τώρα, μπλέξαμε! Πίσω από την μεγάλη νικήτρια του β' ομίλου, τέσσερις ομάδες σχημάτισαν ένα κουβάρι, όλες με 7-5 νίκες, από το οποίο θα "χαθεί" εκείνη που θα χρεωθεί ακόμα μία γκάφα στο παθητικό της. 


Ο Ολυμπιακός, που σήμερα απώλεσε την ευκαιρία να αφήσει τους πάντες πίσω του, είναι μεν με την πλάτη στον τοίχο, είναι όμως ικανός να λύσει αυτό το γόρδιο δεσμό με το σπαθί του: δύο ματς, δύο νίκες. Τόσο απλό, είναι από μαθηματικής σκοπιάς...
 

Μένει ν΄αποδειχθεί αν ισχύει το ίδιο και επί αγωνιστικής σκοπιάς. Πρώτα στην Πόλη, με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε (την ώρα που θα παίζουν Μακάμπι-Μπεσίκτας, Χίμκι-Κάχα, Σιένα-Μπαρτσελόνα), κατόπιν στο ΣΕΦ, σε ματς-τελικό με τη Χίμκι (ενώ θα παίζουν Κάχα-Σιένα και Μπαρτσελόνα-Μακάμπι). Αν βρεθεί στα καλά του, ο Θρύλος θα διορθώσει το αποψινό λάθος του, ίσως μάλιστα να "κάτσει" και στη δεύτερη θέση του ομίλου του. Ειδάλλως...
 

Οσο για τον αποψινό αγώνα, το κακό έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Οχι τόσο γιατί προέκυψε και νέα απώλεια, αυτή του Πάουελ (αύριο θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που έπαθε στον ώμο του), στο 8ο λεπτό, αλλά κυρίως γιατί οι ερυθρόλευκοι "χάζευαν" στην άμυνα, και μετά επιχειρούσαν επιπόλαια να καλύψουν το χάντικαπ με την επίθεσή τους. Η Μακάμπι, πιό μυαλωμένη από προηγούμενα παιχνίδια της, τιμωρούσε τα περισσότερα λάθη του Ολυμπιακού, και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με "αέρα" 18 πόντων (23-41). Πολύς ανήφορος, για να τον βγάλει η ομάδα του Μπαρτζώκα...
 

Εκανε σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορούσε, στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σπανούλης την έφερε πάλι σε επαφή με το σκορ (49-56 έληξε η τρίτη περίοδος), ο Σλούκας κατέβασε τη διαφορά ακόμα και στους τρεις πόντους (60-63, στο 36'), αλλά στο τέλος έλειψε το καθαρό μυαλό, και πήγαν όλα στραβά. Σε αντίθεση με τη Μακάμπι, που "ακούμπησε" σε ένα τυχερό τρίποντο του Σμιθ, 1.36' πριν τη λήξη (το σκορ έγινε 62-68), και συμπλήρωσε πια 5 συνεχόμενες νίκες στον όμιλο. 
Δεν είναι καλύτερη από τις άλλες ομάδες του συναφιού, έχει όμως τη φόρα που της χρειάζεται, σαν τη μπίλια σε μία ρουλέτα...
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17/36δ., 7/20τρ., 12/19β., 22-8ρ., 13λ.): Χάϊνς 4, Λο 10(2), Αντιτς 7, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7(2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Λόγκαν 20(4), Τζέϊμς 9, Σμιθ 13(3), Χίκμαν 16(1), Ροθ, Πνίνι 4, Μέντλεϊ 2, Οχαγιόν 8(1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.

Η βαθμολογία του Β' ομίλου: Μπαρτσελόνα 23, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Χίμκι και Σιένα 19, Κάχα Λαμποράλ 18, Φενέρμπαχτσε 14, Μπεσίκτας 13.