19 Φεβ 2013

Αφέθηκαν ελέυθεροι οι αγρότες - Η περιπέτειά τους όμως συνεχίζεται


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την τακτική δικάσιμο αφέθηκε ο νεαρός αγρότης από το Μάτσανι Κορινθίας που είχε συλληφθεί στα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στην Εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Βέλου με την κατηγορία της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και κατάληψη του οδοστρώματος....


Έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου από το πρωί χθες μέχρι αργά το μεσημέρι βρίσκονταν δεκάδες αγρότες περιμένοντας με κομμένη την ανάσα  την απόφαση του δικαστηρίου, ευελπιστώντας   η κατάληξη  αυτής της περιπέτειας, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, να είναι θετική.
Και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, η δίκη όμως πήρε αναβολή για αρχές Μαρτίου λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας
Την ίδια ώρα παραμένει το αγροτικό μέτωπο της Κορινθίας στην Κορίνθου Πατρών, ενώ χθες το βράδυ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των αγροτών, με θέμα την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων .
Σύμφωνα με πληροφορίες , σχεδιάζονται νέοι τρόποι διαμαρτυρίας με αιφνίδιες καταλήψεις δημοσίων κτιρίων  και τραπεζών, ενώ εξετάζεται  πλέον σοβαρά ο συγκερασμός όλων των αγροτικών μπλόκων της Πελοποννήσου σε ένα με κοινό στρατηγικό σημείο συνάντησης τα διόδια Σπαθοβουνίου.
Αποφασισμένοι ωστόσο είναι να συμμετάσχουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου και στην απεργία της Τετάρτης. Κυρίαρχη άποψη ,η οποία θα επικυρωθεί απόψε, είναι η μετάβασή τους στην Αθήνα. 




Πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Τζένη Σουκαρά