19 Φεβ 2013

Εκδήλωση της Α ΕΛΜΕ Κορινθίας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών



Την ώρα που τα κονδύλια τα οποία διατέθηκαν το 2012 για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ανέρχονται μόλις στο 25% των διατεθέντων το 2010 οδηγώντας σε οικονομικό στραγγαλισμό τα σχολεία, την ώρα που στην παρούσα σχολική χρονιά, μετά το περσινό φιάσκο με τα σχολικά....


 βιβλία, πάνω από 1600 καθηγητές λείπουν από τα σχολεία, ενώ υπάρχουν χιλιάδες αναπληρωτές που θα μπορούσαν να καλύψουν άμεσα τα κενά, την ώρα που οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν φτάσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά και έχει καταργηθεί κάθε διαδικασία επιμόρφωσης, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει, ακόμη και ο πιο καλόπιστος, ότι το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» που δόθηκε  στη δημοσιότητα στοχεύει στη βελτίωση της δυνατότητας του εκπαιδευτικού να παρέχει αληθινή παιδεία στα παιδιά του ελληνικού λαού.
Η κυβέρνηση  εφαρμόζοντας τις μνημονιακές πολιτικές περικοπών, με πρόσχημα την αξιολόγηση επιδιώκει τη μισθολογική καθήλωση μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών (με τις ποσοστώσεις που προβλέπει ο Ν. 4024/11), προετοιμάζει το έδαφος για τις απολύσεις που απαιτεί η τρόϊκα και ανοίγει ένα ευρύ πεδίο πελατειακών σχέσεων, βασικό εργαλείο χειραγώγησης και κατάπνιξης κάθε αντίδρασης  των εκπαιδευτικών στην πορεία αποδόμησης του δημόσιου σχολείου.

        Για την καλύτερη ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και κάθε ενδιαφερόμενου σχετικά με το δημοσιευμένο Π.Δ. αλλά και για την ανάπτυξη ενός γόνιμου προβληματισμού για την αξιολόγηση, η Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο  Σύλλογος   Εκπ/κων Π.Α. Κορίνθου συνδιοργανώνουν ημερίδα – συζήτηση στις 20/2/13,  στις 6.00 μ.μ.,  στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Γ.Γ. του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ της ΟΛΜΕ.
ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΑΤΟΥ, ΜΕΛΟΣ του ΙΠΕΜ της ΔΟΕ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ