24 Φεβ 2013

Σε θέσεις μάχης κομματικοί στρατοί για την εκλογή συνέδρων


Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία στην Κορινθία για την εκλογή των αντιπροσώπων στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τμε την συμμετοχή να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Είναι η  πρώτη κρίσιμη μάχη που δίνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ευελπιστεί να την περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται....



Βέβαια σήμερα ξεκινάει η κρισιμότερη εβδομάδα για το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο για το συνέδριο. Μια εβδομάδα εσωστρέφειας και έντονης αντιπαράθεσης που θα δείξει αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ικανός να συνθέσει και να βγάλει το κόμμα του από την κρίση στρατηγικής που το οδηγεί σε έξοδο από τον πολιτικό χάρτη.



Αν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε ένα προστατευμένο πλαίσιο θέτοντας ως κεντρικό πυρήνα των συζητήσεων την χάραξη πολιτικής και μόνο αλλά και την στήριξη των προσώπων που θεωρεί έμπιστα, οι εσωκομματικές τριβές που αναμένεται να προκύψουν είναι μάλλον μονόδρομος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Παράγοντες του κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις καθώς δεν αποκλείεται να επαναληφθούν σκηνικά έντασης μπροστά από τις κάλπες που θα στηθούν στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαρακτηριστική είναι η «αμήχανη» κίνηση κύκλων του Κινήματος να…. υπενθυμίσουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί τον μοναδικό εγγυητή της ενότητας και του αδιάβλητου των διαδικασιών κατά την εκλογή των συνέδρων. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σουλαδάκης απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Εφορευτικές Επιτροπές που θα έχουν την ευθύνη των εκλογών, με την οποία «εφιστά την προσοχή τους στη διασφάλιση της αξιοπιστίας των διαδικασιών».

Μία από τις αιτιολογίες της «αμυντικής» αυτής στάσης της ηγεσίας του κόμματος είναι τα επανειλημμένα πυρά που δέχεται ο κ. Βενιζέλος από την «ομάδα» του Μιχάλη Καρχιμάκη περί προσπάθειας νόθευσης και «μαγειρέματος» κατά τη διαδικασία εκλογής των συνέδρων καταγγέλλοντας εσκεμμένες αδιαφανείς διαδικασίες με την μη ύπαρξη online συστήματος καταγραφής των ψήφων.




To συνέδριο του ΠΑΣΟΚ σε… αριθμούς

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε τα αριθμητικά δεδομένα του 9ου Συνεδρίου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη βεβαιότητα ότι τα στοιχεία αυτά «προοιωνίζονται την επιτυχία του Συνεδρίου. Επίσης η Ιπποκράτους εκτιμά ότι σήμερα θα ψηφίσουν τουλάχιστον 40.000-45.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ .
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν: 4.000 τουλάχιστον θα είναι οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ 3.500 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (πάνω από 2.500 θα εκλεγούν την Κυριακή) 1.500 τουλάχιστον οι υποψηφιότητες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ 700 σύνεδροι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ 40-45.000 τουλάχιστον μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν την Κυριακή 250 εκδηλώσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με παρουσία στελεχών της Γραμματείας της ΚΟΕΣ 500 συνελεύσεις κατά την προσυνεδριακή διαδικασία διαλόγου σε όλη τη χώρα με την ευθύνη των στελεχών των ΝΟΕΣ. Στο Συνέδριο θα κληθούν, εξ άλλου, να στείλουν αντιπροσωπείες, στην έναρξη, «όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου» που εκπροσωπούνται στη Βουλή.