19 Ιαν 2013

Μειωση δημοτικων τελων, φορων και δικαιωματων αποφασισε το ΔΣ Κορινθου


Στο προσφατο ΔΣ Κορινθιων εκτος των αλλων θεματων ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Λιμένος Κορίνθου( master plan) και τον καθορισμό της νέας χερσαίας Ζώνης του Λιμένος με την πρόταση αυτή.
 
-    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό...

 
 Πρόγραμμα του Δήμου Κορινθίων για τη διετία 2013-2014. Μειοψήφησαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι της κίνησης Πολιτών.
-    Κατά πλειοψηφία  εγκρίθηκε Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου  για το έτος 2013, το οποίο συμπεριλαμβάνει έργα συνεχιζόμενα και νέα, είτε από δημοτικούς πόρους είτε από άλλες πηγές (ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, ΣΑΤΑ κλπ).  Από το Πρόγραμμα αυτό γίνεται αντιληπτό ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την εκτέλεση έργων σε όλες ανεξαιρέτως τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, με έργα υποδομών, αναπλάσεων, κτιριακών εγκαταστάσεων, οδοποιίας κλπ. Στην απόφαση μειοψήφησε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.
-    Εγινε μείωση των δημοτικών  τελών, φόρων και δικαιωμάτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ήλθε αρωγός στους συνδημότες που μαστίζονται από την βαθιά οικονομική κρίση και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, αποφάσισε μείωση στα δημοτικά τέλη όπως :
-    Καθαριότητα και Φωτισμού  -5%
-    Κοινοχρήστων  Χώρων       -10%
-    Νεκροταφείου από -11% μέχρι -37%
-    Βοσκής       -20%
-    Άρδευσης   -20%
-    Αιγιαλού και παραλίας   
- Ομόφωνα  εγκρίθηκε η επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κορινθίων (ΔΕΥΑΚ)  και στις Δημοτικές Ενότητες :  Άσσου-Λεχαίου, Σαρωνικού, Σολυγείας και Τενέας (α/1-5-2013). Κατ΄ αυτό τον τρόπο ενοποιείται η Υπηρεσία Ύδρευσης σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων, με την αρμοδιότητα αυτή να υλοποιείται πλέον από την ΔΕΥΑΚ.