15 Ιαν 2013

Υπέρ του νέου εμπορικού κέντρου στη Σωληνουργία ο Β. Νανόπουλος


Κατα την διαρκεια της ομιλιας του, στην κοπη της πρωτοχρονιατικης πιτας, ο προεδρος του Επιμελητηριου κ. Βασιλης Νανοπουλος αναφερθηκε στο θεμα του Εμπορικου Κεντρου στην Σωληνουργια, το μεγαλο "αγκαθι" των εμπορων της Κορινθιας και της Πελοποννησου,χαρακτηριζοντας το "τουριστικη επενδυση"....


Το γεγονός πως ο κ. Νανόπουλος τοποθετείται ευθαρσώς και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς, υπέρ αυτής της νέας επένδυσης, προκαλεί εντύπωση. Συγκεκριμένα ο πρ. του Επιμελητηρίου είπε τα εξής:  

" Στο χώρο αυτό δεν θα γίνει ένα κλασικού τύπου mall. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, όταν αξιοποιηθεί ο χώρος, θα είναι μια τουριστική επένδυση και εμπορική δραστηριότητα συμπληρωματική της αγοράς της Κορίνθου, το  έχω άλλωστε ξαναπεί σε αυτή την αίθουσα και όπως έχουμε αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες μας είναι ακριβείς .
Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Όπως είχε πει και ο αμερικανός πρόεδρος Ρούσβελτ το 1930, όταν αντιμετώπισε με επιτυχία ανάλογη κρίση στη χώρα του, το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος, ο παράλογος φόβος που παραλύει κάθε προσπάθεια.
Βεβαίως, το παλιό μοντέλο λειτουργίας της χώρας και της αγοράς τελείωσε. Μαζί του τέλειωσαν και οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, η συναλλαγή, οι αρπαχτές και οι αετονύχηδες.
Στο νέο πρότυπο κεντρική θέση έχουν η ανταγωνιστικότητα, η ανάπτυξη, η αλληλεγγύη, η αξιοκρατία, η αξιοπιστία, η ασφάλεια, η αισιοδοξία η εξωστρέφεια, η συνεργασία και η τεχνογνωσία .
"



Αυτά που είπε ο κ. Νανόπουλος είναι γνωστά στους εμπόρους, αφού έχουν δει την μακέτα του νέου εμπορικού κέντρου με τα 200 περίπου μαγαζιά, τα μπαρ και εστιατόρια δίπλα στην παραλία...

Αναρωτιέμαι: Τι έχει να πει η εκλεγμένη ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου;