22 Ιαν 2013

ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ: " ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ "


 Από ειλικρινή σεβασμό στη μνήμη, αλλά και στην ανεκτίμητη προσφορά στο ελληνικό βόλεϊ του Νίκου Σαμαρά, ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός δεν απάντησε μέχρι σήμερα σε σχόλια που άσκησαν κάποια μεμονωμένα και προφανώς ανενημέρωτα άτομα, σχετικά με τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής ΑΟΝΣ Μίλων - Παμβοχαϊκός. Ένας αγώνας που δεν διεξήχθη με απόφαση και αποκλειστική ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η οποία δεν εμφανίστηκε...


 την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αντιθέτως οι άλλες συναντήσεις της 12ης αγωνιστικής διεξήχθησαν κανονικά.

Ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός δεν είχε λάβει ΚΑΜΙΑ απολύτως ειδοποίηση από τη διοργανώτρια ΕΣΑΠ, ούτε από την ΕΟΠΕ, για την πρωτοβουλία αυτή του ΑΟΝΣ Μίλων, ούτε προφανώς οι διαιτητές, οι οποίοι απλώς εφάρμοσαν τον γενικό κανονισμό και την σχετική διάταξη της προκήρυξης του Πρωταθλήματος, κλείνοντας το φύλλο αγώνα και κατακυρώνοντας τον με 3-0 σετ υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας, δηλαδή του Παμβοχαϊκού. Έπραξαν δηλαδή οι διαιτητές το αυτονόητο, χωρίς καμία δική μας συμμετοχή ή ευθύνη.

Η οδυνηρή απώλεια του μεγάλου αθλητή Νίκου Σαμαρά μας συγκλόνισε όλους και εκφράσαμε την απέραντη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του. Τιμήσαμε και θα συνεχίσουμε να τιμούμε την μνήμη του ως το τέλος του Πρωταθλήματος, η Διοίκηση, οι Παίκτες και οι Φίλαθλοι του Παμβοχαϊκού.

Η επιλογή όμως, της μη προσέλευσης του ΑΟΝΣ Μίλων είναι άλλο ζήτημα, είναι ζήτημα κανονισμών, και δεν μπορεί να χρεωθεί ως «ασεβής ενέργεια», που αποπειράθηκαν κάποιοι να μας προσάψουν. Ο Παμβοχαϊκός έχει δώσει δείγματα απόλυτης συνέπειας προς τους θεσμούς και ευλαβικής τήρησης των κανόνων που διέπουν το άθλημα. Και για το λόγο αυτό, αδυνατούσε να συναινέσει στην πρόταση του ΠΑ.ΣΑ.Π για «επανάληψη» του εν λόγω αγώνα, καθώς και στις αφόρητες πιέσεις ανθρώπων του Μίλωνα. Δεν μπορούσε ο Σύλλογός μας να συνηγορήσει σε ευθεία κατάλυση και παραβίαση των κανονισμών.

Αναρωτιόμαστε: με ποια λογική και με βάση ποιο κανονισμό δύναται να γίνει κάτι τέτοιο, για αγώνα που έχει ήδη κριθεί τελεσίδικα, με βάση το φύλλο αγώνα;

Κατανοούμε την ευαισθησία των μελών του συνδικαλιστικού οργάνου των πετοσφαιριστών και συμμεριζόμαστε τα συναισθήματά τους. Διαφωνήσαμε, για τους λόγους που αναφέρουμε, με την προτεινόμενη «επανάληψη», αλλά συμφωνούμε – ανεπιφύλακτα - με την άμεση διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα στην Ορεστιάδα, για την υποστήριξη της οικογένειας του αθλητή – σύμβολο, που σφράγισε ανεξίτηλα με την εξαίρετη ποιότητα και το ήθος του τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική πετοσφαίριση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ