5 Δεκ 2012

Π. Τατούλης: " H λογική του "πατερούλη" κράτους οδήγησε την χώρα εδώ"



 
Κατά την ομιλία του στο σεμινάριο «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα» που οργάνωσε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην παθογένεια της χώρας, χαρακτηρίζοντας την ως την βασικότερη συνιστώσα που δημιούργησε τη μεγάλη κρίση και  για την οποία, ευθύνη έχουμε όλοι και ιδιαιτέρως οι πολιτικοί  που διατέλεσαν  για πολλά χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή....
 
 

"Ήταν το γεγονός ότι είχαμε εγκαταλείψει ιδεολογικά τη χώρα σε μια λογική σοβιετοποίησης της , όπου το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας είχε αγκιστρωθεί και εγκλωβιστεί σε αντιλήψεις και ιδέες, που δεν απελευθέρωναν τη δημιουργικότητα του πολίτη, που δέσμευαν τη φοιτητική νεολαία, τα πανεπιστήμια και τις παραγωγικές δυνάμεις στην εξαιρετικά επιζήμια αντίληψη για τη χώρα.
Η λογική του «πατερούλη» κράτους, του κράτους δηλαδή που θα ευνοούσε την οποιαδήποτε δραστηριότητα, αυτή η κρατικοδίαιτη αντίληψη ήταν η βασική παθογένεια, η οποία οδήγησε τη χώρα εδώ."είπε ο κ. Τατούλης.
 
Αυτή η αντίληψη δημιούργησε όλες τις στρεβλώσεις στην οικονομία, μια αλλοθική ευδαιμονία, έναν αλλοθικό πλουτισμό, που ευθύνεται για το μεγάλο ζήτημα της διαφθοράς της χώρας και ως μεγάλο βαρίδι κράτησε τη χώρα στην υπανάπτυξη.
"Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι μας προσπαθούσαμε να ενταχθούμε στις απόψεις ενός καθωσπρεπισμού, ο οποίος δεν ήταν ανατρεπτικός, δεν βοηθούσε την κοινωνία διαλεκτικά να προσεγγίσει το μέλλον της.
Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι η στρέβλωση, δεν ήταν στρέβλωση μόνο της δημόσιας οικονομίας, αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας. Όλα αυτά τα χρόνια του ευδαιμονισμού και της επίτευξης των μεγάλων στόχων για τη χώρα, ο ιδιωτικός τομέας, η ιδιωτική επιχειρηματικότητα ήταν κατεξοχήν κρατικοδίαιτη, εγκλωβισμένη σε στρεβλώσεις, σε δυσαρμονίες, σε δυσκαμψίες. Αυτό  κατά τη γνώμη μου ήταν η γέννηση του μεγάλου θεριού της γραφειοκρατίας στη χώρα και αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα το οποίο σαφέστατα πρέπει να αντιμετωπίσουμε."τόνισε