21 Δεκ 2012

Νέα εμπλοκή στο Φράγμα του Ασωπού - της Τζένης Σουκαρά


Φώς στο τούνελ  αρχίζουν να βλέπουν οι 47 εργαζόμενοι στο Φράγμα του Ασωπού στην Κορινθία, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες, έχοντας φτάσει πλέον στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης....


Το τελεσίγραφο που είχε δοθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρία «ΙΟΝΙΟΣ ΑΕ», μαζί με την γραπτή όχληση των εργαζομένων, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου να προβεί σύμφωνα με το αρ.37 παρ. 9 του Ν.3669/08 σε εξόφληση των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, εξέπνευσε δίχως η εταιρία να  καταβάλει τους μισθούς που όφειλε.

Άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβίβασε την κατάσταση πληρωμής τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον φορέα υλοποίησης του έργου, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα απευθείας από το λογαριασμό του έργου. 



Ο ανάδοχος 
 
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να κηρύξει έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου.
Επομένως από εδώ και στο εξής, πληθαίνουν οι ανησυχίες για την πορεία του Φράγματος του Ασωπού  και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της κατασκευής του.
Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου , μέσα σε αντίξοες συνθήκες( οι εργασίες  έχουν παγώσει εδώ και τρεις μήνες)  εάν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για το ακριβότερο έργο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο(προυπολογισμού 54.600.000 ευρώ) και  έργο ζωτικής σημασίας για το νομό Κορινθίας . 


Πηγή : Εφημερίδα των Συντακτών