10 Νοε 2012

Τσίπρας: Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει χρήματα στην Ελλάδα


Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό. 
Μάλιστα, υποστήριξε, ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο...

 χρόνος αυτής της κυβέρνησης τελειώνει»...

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει από τις 18 Ιουνίου.

«Αν δεν είχαν κινήσει θεούς και δαίμονες, για να μας αποτρέψουν από την εξουσία, η Ελλάδα δε θα είχε τώρα ένα νέο Μνημόνιο. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είμαστε σήμερα. Η χώρα έχασε μια ευκαιρία», σημείωσε και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε, ότι ακολουθεί μία τελείως λανθασμένη στρατηγική, η οποία οδηγεί απευθείας σε αδιέξοδο. Δηλαδή, εξήγησε, ο πρωθυπουργός εφαρμόζει πάντα, αυτό το οποίο η τρόικα των δανειστών ζητεί και είναι ικανοποιημένος με ό,τι του δίνει κάθε φορά. Αυτό, συνέχισε, δεν έχει καμία σχέση, με αυτό το οποίο ο ίδιος υποσχέθηκε πριν τις εκλογές, δηλαδή να επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα.

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη της Ευρώπης στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας τονίζει, ότι βλέπει το εν λόγω θέμα από διαφορετική οπτική, επισημαίνοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, ότι μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι ένα γενναίο «κούρεμα» του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι η ίδια η αγορά θα φροντίσει γι' αυτό και πρόσθεσε:

«Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο».

Σε άλλη ερώτηση, ότι κατηγορείται για λαϊκισμό και ότι ξεσηκώνει τον κόσμο, ο κ. Τσίπρας απάντησε, ότι δεν χρειάζεται να ξεσηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό. Αρκεί, συμπλήρωσε, «μια δήλωση της κ. Μέρκελ, ότι χώρες με χρέος άνω του 80% του ΑΕΠ οφείλουν να χάσουν την κυριαρχία τους. Αυτό προκαλεί θυμό στον κόσμο».

Ο κ. Τσίπρας διευκρινίζει, επίσης, ότι το κόμμα του είναι αντίθετο στην πολιτική της κ. Μέρκελ και ότι δεν έχει κανενός είδους αντιπαλότητα με το γερμανικό λαό.