25 Οκτ 2012

Φώτης Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τα εργασιακά - Στηρίζουμε την κυβέρνηση


 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ όπου αποφασίστηκε ομόφωνα να επιμείνει το κόμμα στη θέση του περί καταψήφισης των ρυθμίσεων στα εργασιακά.
Καλούμε τους Ευρωπαίους να αποσύρουν τα μέτρα, δεν ψηφίζουμε τα εργασιακά σε όποια μορφή και αν έρθουν, ανέφερε....

 

 ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, μετά το πέρας της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος Σάκης Παπαθανασίου τόνισε το ζήτημα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αναδιαπραγμάτευσης.

Τη θέση αυτή εξέφρασε και στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πρότεινε την καταψήφιση των μέτρων ακόμα και εάν έρθουν σε ένα άρθρο μαζί με τις υπόλοιπες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές αλλαγές. Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απόφαση για τη στάση του κόμματος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το πακέτο των μέτρων που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στη Βουλή θα αποφασιστεί σήμερα.


Χατζησωκράτης: Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση



«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ρίξει την κυβέρνηση» επεσήμανε νωρίτερα το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ψηφιστούν από το κόμμα του τα εργασιακά μέτρα.

Πάντως, «Εμείς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησωκράτης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ εάν δεν ψηφίσει τα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ, εκείνος απάντησε, «θα δούμε τι θα κάνουμε».

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ πανέλαβε επίσης ότι το κόμμα του επιθυμεί το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά μέτρα, καθώς και τα προαπαιτούμενα, να μην έρθει με τη μορφή ενός άρθρου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί και να μην τα ψηφίσει.

«Η ΔΗΜΑΡ θέλει το πακέτο των μέτρων να ψηφιστεί σε δύο χωριστά άρθρα, προκειμένου να μπορέσει να καταψηφίσει τα εργασιακά, χωρίς να θιγεί η κυβερνητική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά.