11 Οκτ 2012

Της πόλης τα γραφόμενα και τα παρεπόμενα.....Της Τζένης Σουκαρά


H παραπολιτική, ο παραγοντισμός που πάει με όλα, η παραποίηση μιας είδησης και η δημιουργία μιας άλλης, παρόμοιας, με άλλους πρωταγωνιστές και κομπάρσους, αποτελούν την συνήθη "σκυταδρομία" των τριών τετραγώνων του κέντρου της Κορίνθου.
 Η ανασφάλεια πολλών για το ότι μπορεί να τους βρει η επόμενη ημέρα, ενδεχομένως, άστεγους και κομματικά αναξιοπαθούντες....

 προκαλεί αναταράξεις στο σύστημα, το οποίο προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατηθεί στα πράγματα. 

Οι εξελίξεις αιφνιδιάζουν το αραχτό και κοιμώμενο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης, το οποίο προσπαθεί να συντηρηθεί κάνοντας ερμαφρόδιτες συμφωνίες!


Οι εξελίξεις τρέχουν! Λίστες, μέτρα, κοινωνική εξαθλίωση, πολιτική απαξίωση, μια αυτοδιοίκηση ανοήτως επαρμένη και μπλεγμένη ανάμεσα σε σκουπιδότοπους, Κέντρα Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών, Γενικά Πολεοδομικά, δωρεάν φροντιστήρια, άστεγα κοινωνικά παντοπωλεία, φόβους για ενδεχόμενη κάθοδο κι εγκατάσταση κι άλλων ΡΟΜΑ, λιμάνι και μια αντιπολίτευση χαλαρή, πολλάκις ευδιάθετη κι ενίοτε καυστική που καταλήγει να αποφασίζει ομοφώνως.
Έχοντας γνώση αυτών που λέω, η απουσία του Μπάμπη Κασίμη απο το ΔΣ είναι απίστευτα ηχηρή  και δυστυχώς, διαπιστώνω, δυσαναπλήρωτη!



Ο δήμαρχος αποτάσσει το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, το οποίο τον στήριξε, λόγω στρατοπέδου και όχι λόγω πρώτου, δεύτερου και τρίτου μνημονίου, ο γραμματέας του κόμματος στο νομό λέγει, πως δεν γνωρίζει κάτι επίσημο πέραν των δηλώσεων του τοπικού άρχοντα. 
Αναρωτιέται ο αδαής πολίτης τι πιο επίσημο απο έναν γλαφυρό, ολοζώντανο τηλεοπτικό λόγο, αλλά αντιπαρέρχεται, διότι στα τετράγωνα τούτης της πόλης πολλά μπορούν να συμβούν!

Ένα τετράγωνο είναι όλη η ζωή της τοπικής  πολιτικής σκακιέρας.
Η ζωή κύκλους κάνει και πού ξέρεις, μπορεί και να συναντηθούμε, να συνπιούμε και συνφάγομε σε κανένα πανηγύρι!

Επομένως, κομματικώς και τοπικώς, δεν σχολιάζομε, διότι δεν έχουμε κάτι επίσημο, βρε αδελφέ, αλλά ούτε ανταποκρινόμαστε και στον πειρασμό να σχολιάσουμε το ανεπίσημο. 
Καθ' ότι μπορεί την επαύριο, να θελήσει ο δήμαρχος να επανέλθει ή ο άλλος να εισέλθει στον συνδυασμό με την τοιαύτην προσωπικότητα. 

Κι από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ της Κορινθίας εξ αφορμής των δημοσιευμάτων και των πληροφοριών, έβγαλε ανακοίνωση. Τα έβαλε με τα  δημοσιεύματα, τα οποία εκ του πονηρού ορμώμενα δημιουργούν κλίμα παμπόνηρο, που θέλει να εμφανίζει το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" να προσχωρεί ή να συμμαχεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μα αγαπητοί, το "βαθύ ΠΑΣΟΚ"  πολιτικά και ουσιαστικά σας έχει ακολουθήσει, έχει προσχωρήσει και συνεργαστεί μαζί σας τουλάχιστον κεντρικά, απο τις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. 

Το θέμα είναι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ της Κορινθίας δεν κάνει "εκπτώσεις" στις ιδέες του και στις αρχές του κι εμείς το χαιρετίζουμε και το κρατάμε.

 Μέτρησα δύο ημέρες από την ανακοίνωση του Π. Μπεγλίτη, που αφορούσε την συνάντησή του με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φράγμα του Ασωπού και την είδηση απο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που ανακουφίζει επιτέλους τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Για το μεγαλύτερο έργο στο νομό, μόνο η Περιφέρεια προσπάθησε να αναζητήσει λύση, άπαντες κυβερνητικοί κοινοβουλευτικοί για μια ακόμη φορά εσιώπησαν, δεν εσιώπησε ομως ο  ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που προχθές υπήρξε η ενημέρωση απο τον πρώην υπουργό. 

Η σκυταλοδρομία της είδησης ήταν μεγάλη!
 Εναγωνίως  έφτασε στην Περιφέρεια, μπήκε σάλτσα η αντιπεριφέρεια, ολίγη από θεματική αντιπεριφέρεια στην βάση του κρομμύου, κανέλα από τον περιφερειακό σύμβουλο-γραμματέα, μπαχάρι απο εργατικό κέντρο, για να φτάσει στους εργαζόμενους τους απλήρωτους εδώ και οκτώ μήνες!

Την ίδια σάλτσα, πατριώτη, την βαρέθηκα! Αλλάξτε συνταγή επειγόντως!