15 Οκτ 2012

Τσίπρας: Το μνημόνιο θα ακυρωθεί στη βουλή, έτσι όπως στη βουλή ψηφίστηκε


«Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ξεχάστε το. Δεν υπάρχει. Είναι έννοιες ασύμβατες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Το μνημόνιο θα καταργηθεί, θα ακυρωθεί στη βουλή, έτσι όπως στη βουλή ψηφίστηκε. Αυτό είναι...
 
 προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση, η ουσιαστική διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση. Και βεβαίως όταν λέμε διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση, αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα είναι μέσα από συγκροτημένο σχέδιο και συμμαχίες να πάμε σε αυτό που εμείς ονομάζουμε νέα ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος και να βρούμε μία λύση, η οποία θα είναι λύση για όλο τον ευρωπαϊκό νότο, για όλες τις χώρες τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα χρέους, αντίστοιχη με αυτή που κατάφερε και κέρδισε η Γερμανία για να ανοικοδομηθεί η οικονομία της μετά τον πόλεμο το 1953».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δε νομίζω, ότι αυτό που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι διαπραγμάτευση. Είναι το θέατρο του παραλόγου. Στη διαπραγμάτευση δεν πηγαίνεις σε ένα τραπέζι, λέγοντας εκ των προτέρων ότι είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα, αρκεί να μη σε διώξουν από την Ευρώπη και την Ευρωζώνη, λες και είναι δικό τους μαγαζί, στο οποίο σε βάλαν χαριστικά και θα σε βγάλουν έξω, αν είσαι κακό παιδί. Αυτό είναι άνευ όρων παράδοση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΔΗΜΑΡ καλώντας τους υπουργούς Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη να παραιτηθούν:  
«Δεν μπορώ να φανταστώ, πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που έχει προσωπικότητες και στελέχη που έχουν σημαντική διαδρομή από θέσεις αριστεράς, να επικυρώνει ή να συζητάει την πλήρη διάλυση και καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες και με θυσίες από αυτό το λαό. Πώς είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν δύο υπουργοί σ΄αυτή την κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν μια πλουσιότατη και σημαντικότατη διαδρομή στα κοινωνικά δρώμενα από θέσεις αριστεράς και να ανέχονται αυτή τη διάλυση, αυτό το κοινωνικό πείραμα και να τους διαπομπεύουν κιόλας σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, ότι, δήθεν, αυτοί είναι που μπλοκάρουν την εξέλιξη της νέας σωτηρίας της χώρας. Πως είναι δυνατόν, να μην έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν από τις θέσεις τους».

Από τα βέλη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ:  
«Πως είναι δυνατόν, ένα κόμμα το οποίο μας οδήγησε εδώ, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν τη μεγάλη αυτή ευθύνη, να αποκαλύπτεται τούτες τις ημέρες με τον πιο οδυνηρό τρόπο, ότι είχαν στα χέρια τους, γνωρίζαν κατά τη διάρκεια δύο συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, κατά την οποία έβαζαν στον ελληνικό λαό φόρους χαράτσια και μέτρα που έχουν διαλύσει την κοινωνία, είχαν στα χέρια τους και έκρυβαν στα συρτάρια τους τις λίστες των ανθρώπων του πλούτου, που έπρεπε να φορολογηθούν και να έχουν σήμερα το θράσος να μας λένε ότι θα έρθουν και θα ψηφίσουν νέα μέτρα ύψους 13,5 δις. ευρώ που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό, ενώ δεν έχει γίνει ούτε μία κίνηση για να φορολογηθούν οι κάτοχοι του πλούτου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: epikaira.gr