15 Σεπ 2012

Τσίπρας: Να στηρίξουμε το δημόσιο Πανεπιστήμιο


«Το δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας έχει απαξιωθεί, έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση, έχει προβλήματα και αδυναμίες. Δεν θέλουμε να συγκαλύψουμε αυτές τις αδυναμίες, ούτε να τις κρύψουμε, χρειάζεται όμως να το στηρίξουμε», υπογράμμισε
ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ Ι. Μυλόπουλο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εμμονή των κομμάτων της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ τόνισε, πως υπάρχει λαθεμένη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει πανευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις και πιστεύουμε, ότι πρώτη προτεραιότητα μιας κυβέρνησης, που θέλει να βγάλει τον τόπο από αυτή τη μεγάλη κρίση, είναι, να σταθεί αρωγός στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι να το συκοφαντεί, όχι να επιδεικνύει αυτή την αλαζονική συμπεριφορά, όχι να επιδεικνύει αυτή τη ρεβανσιστική εμμονή απέναντι στους πνευματικούς ανθρώπους, στην πνευματική ηγεσία και ιδιαίτερα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και το δημόσιο χώρο», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

 

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας αρχίζει την παράσταση δημαγωγίας στη Θεσσαλονίκη, το κόμμα του τάσσεται υπέρ των καταληψιών δημοσίων κτιρίων της πόλης και στρέφεται εναντίον της Αστυνομίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα: Επιμένει να στηρίζει τους καταληψίες και να στρέφεται εναντίον της Αστυνομίας;», σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της.

Επικρίνει, επίσης, τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον πως «σπεύδει να δώσει πολιτική κάλυψη στον εκτεθειμένο για προκλητικές σπατάλες κ. Μυλόπουλο». «Το συμπέρασμα είναι ένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κολλημένος στο χθες και στις παθογένειες, που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση», καταλήγει η ΝΔ.