29 Αυγ 2012

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση των αρχηγών για τα ειδικά μισθολόγια


 Δεν θα περικοπούν οι συντάξειςτου ΟΓΑ
Χωρίς αποτέλεσμα για το πακέτο των νέων μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ....
με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις του ΟΓΑ, υποστηρίζοντας πως το βασικό σενάριο για τα νέα μέτρα έχει οριστικοποιηθεί.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ορισμένα ελάσσονα ζητήματα, κυρίως τεχνικής φύσεως, τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα, ανάμεσα στα οποία και τα ειδικά μισθολόγια.

«Τα ειδικά μισθολόγια τα συζητάμε ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με δηλώσεις του από τα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, τόνισε «Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρεις για τα μέτρα. Αυτό θα γίνει σε επίπεδο κομματικών επιτελειών τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξει νέα συνάντηση των αρχηγών».

«H σημερινή συζήτηση ήταν μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική, με βασικό αντικείμενο να υπάρξει ένα πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Μια συζήτηση που θα αλλάξει το κλίμα στην πραγματική οικονομία ώστε να δοθεί ελπίδα και προοπτική», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Αυτό θα γίνει. Θα είμαστε σε θέση όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Έτσι αποκτούν νόημα και τα μέτρα. Επιβεβαιώσαμε πως υπάρχουν απαράβατα όρια. Πρέπει τα μέτρα να μην έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και να ληφθούν υπόψιν οι θυσίες των πολιτών. Υπάρχει όριο για τα κατώτατα εισοδήματα αλλά και την μεσσαία τάξη.Η μάχη για την φοροδιαφυγή και για την εθνική συγκρότηση πρέπει να είναι παράμετροι για τα νέα μέτρα. Ο πολίτης πρέπει να είναι επιφυλακτικός για τα όσα ακούγονται».

Νωρίτερα, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης τόνισε πως αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών καθώς δεν υπήρξε τελική συμφωνία για τα νέα μέτρα.

«Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: «Γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές, με τις οποίες είμαι κατηγορηματικά αντίθετος».
«Όχι οριζόντιες περικοπές, όχι περαιτέρω μάτωμα της ελληνικής κοινωνίας», υποστήριξε, τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.