8 Αυγ 2012

Τσίρκο γίναμε !!! Της Τζένης Σουκαρά


Και που λες, εξαθλιώθηκα με τούτη την ζέστη
Καύσωνας διαρκείας με διαστήματα δροσιάς γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου!
Καίγεται το σύμπαν! 
Μέχρι πρότεινος καίγονταν μόνο τα δάση...
κάθε καλοκαίρι. Τώρα καίγονται και τα πλακόστρωτα και τα μυαλά μας! Μην ακούς! Και μελτέμια να ξεκινήσουν πάλι θα καιγόμαστε...Δεν υπάρχει λύτρωση! Βάλτε τα σκουπίδια επιτέλους "κάτω απο το χαλάκι"!

"Πανέτοιμο" υπήρξε, διαπιστώνω, το Περιφερειακό "σύμπαν" για τις φωτιές! Πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας, οι επιτροπές μας, οι επικεφαλής μας, τα σπίτια μας. ..Τσουρομαδήθηκαν μέχρι και οι περιστερώνες!
Μπήκε και ο στρατός στην μάχη της κατάσβεσης στην Αρκαδία!
Ενώ η περιοχή του Σολωμού καίγεται για τρίτη, τέταρτη φορά .Δεν κράτησα λογαριασμό!
Εδώ, πάντως, να ξέρεις, δεν έχουμε να κάνουμε με τον στρατηγό άνεμο, αλλά με τις πολλές συνεντεύξεις τύπου κια τα πολλά χαμόγελα.

Κι όταν δεν έχουμε συνεντεύξεις τύπου, έχουμε  την πρόθεση κάποιων αιρετών να ανακοινώσουν υπό την μορφή παραπολιτικού σχολίου, πως: ΝΑΙ! θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Μέσα στο λιοπύρι, στην στάχτη και στο κάρβουνο, στην εβδομάδα της κορύφωσης της θερινής ραστώνης και βεβαίως στον απόηχο όλων των δράσεων υπόγειων και υπέργειων που έγιναν γνωστές τον μήνα τούτο, η αυτονόητη είδηση έπεσε τάχα σαν πυρωμένο κουκουνάρι στην κεφαλή μας!
Αλλαλαγμοί του πλήθους απο την τρελλή χαρά! Χορεύει σε ρυθμούς αφρικανικούς μαζί με τους παχουλούς κόπρους του κέντρου, οι οποίοι αυξάνονται και παχαίνουν τελευταίως επικίνδυνα.

Ερώτημα βέβαια παραμένει, γιατί η αυτονόητη είδηση έχει γραφεί δυο φορές; Αυτό είναι είδηση.
Για να εμπεδωθεί, λόγω της σχετικής δυσανεξίας που προκαλεί ο καύσων κι εμποδίζει τη νόηση; 
Γιατί προσπαθεί να πιάσει σειρά και θέση ο συγκεκριμένος υποψήφιος για τα επόμενα 2 χρόνια; Και ποιος άλλος, δηλαδή, την διεκδικεί και καιροφυλαχτεί να του την αρπάξει, σαν να ήταν καρεκλάκι στην εκκλησία την ώρα των Χαιρετισμών; Ποιος; 
Δεν εξηγείται αλλιώς ! Ο εμπνευστής της είδησης είδε την Ισιμπάγιεβα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και φοβήθηκε μην έρθει δεύτερος ο πρωταθλητής και θέτει απο τώρα τον στόχο και το ρεκόρ που πρόκειται να καταρρίψει!
Προσέξτε τον καύσωνα και την πυρόσβεση μην κάψετε το "χαρτί"!!


Μεγαλόχαρη τι άλλο θα δούμε τούτο το καλοκαίρι πριν και μετά την γιορτή Σου.

Τσίρκο γίναμε !