8 Αυγ 2012

Αρκαδία: Εκτός ελέγχου μεγάλη φωτιά, εκκενώθηκαν χωριά, τρεις οι τραυματίες


Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Ήδη, έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στην περιοχή Ρούτσι και Βουτσαρά...


Από τη φωτιά, έχουν τραυματιστεί δύο άνθρωποι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό, ενώ έχει καεί ένα σπίτι. Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίζεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, ο οποίος λόγω της κρίσιμης κατάστασής του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από τη φωτιά, αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε και ένας πυροσβέστης στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Στη μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο. Επίσης, ένα βυτιοφόρο όχημα και εθελοντική ομάδα του Δήμου Τρίπολης. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου κάλεσε τους πολίτες, εφόσον διαθέτουν γκρέιντερ και μπουλντόζες, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή αντιμετώπισης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.