2 Μαΐ 2012

Γέρασε μέσα σε τέσσερα χρόνια!


Χίλιες τετρακόσιες ημέρες χωρίζουν τις δύο φωτογραφίες του Πεπ Γκουαρντιόλα και αποτυπώνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του από την Μπαρτσελόνα.
Η τρομερή πίεση, το άγχος, σε συνδυασμό με την τελειομανία του, προκάλεσαν μεγαλύτερο...

ηλικιακό φόρτο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.
 

«Είναι τελειομανής. Αν ο Πεπ αποφάσιζε να γίνει μουσικός ή ψυχολόγος, θα γινόταν πολύ καλός. Εχει εμμονές. Θα συνεχίσει να κάνει κάτι, ώσπου να το κάνει σωστά. Απαιτεί πάρα πολλά από τον εαυτό του. Θέλει όλα να είναι τέλεια», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο Τσάβι.
 

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί, σε ομιλία του στο καταλανικό Κοινοβούλιο στο περιθώριο βράβευσής του, ότι κρυβόταν για ώρες σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και παρακολουθούσε βίντεο πριν από κάθε παιχνίδι, ώσπου να βρει τον τρόπο να νικήσει την αντίπαλη ομάδα. 

Οταν για πρώτη φορά διαπίστωσε, ότι χάνει τα μαλλιά του, είχε χαμογελάσει για να κρύψει την πίεση και την ένταση όπου ζούσε.
Σε σχόλιο του Μουρίνιο ότι η Μπαρτσελόνα πρέπει να υπογράψει με τον Γκουαρντιόλα συμβόλαιο για πενήντα χρόνια, ο καταλανός προπονητής είχε απαντήσει: «Νόμιζα ότι ο Ζοζέ με συμπαθούσε περισσότερο!».
 

Ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ ανέλαβε να μιλήσει για την αποχώρηση του Γκουαρντιόλα, επισημαίνοντας ότι δεν είχε αντιληφθεί τις προθέσεις του: «Μία εβδομάδα πριν θα στοιχημάτιζα ό,τι έχω και δεν έχω, πως θα έμενε».
Κατά τον Πουγιόλ, η αποχώρηση του Γκουαρντιόλα είναι βαρύ χτύπημα. Σημείωσε, ότι σημάδεψε το ποδόσφαιρο, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει «αιώνια ευγνωμοσύνη» για όσα τους προσέφερε.
Διέψευσε, ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Μέσι - Γκουαρντιόλα, φήμες που γεννήθηκαν επειδή ο Αργεντινός ήταν απών κατά τη δημόσια δήλωση αποχώρησης του προπονητή του.
Καταλήγοντας έκανε αναφορά στον διάδοχό του και έως τώρα βοηθό του Τίτο Βιλανόβα, τον οποίο χαρακτηρίζει ιδανική επιλογή.


Μετά τους αποκλεισμούς-σοκ στο Τσάμπιονς Λιγκ Μπάρτσα και Ρεάλ ξέσπασαν σε Ράγιο Βαγιεκάνο (7-0) και Σεβίλλη (3-0), αντίστοιχα, αναβάλλοντας τη στέψη των Μερένγκες και τους πανηγυρισμούς των οπαδών της στη Σιμπέλες για τουλάχιστον έναν ακόμη αγώνα.
Ο Ρονάλντο σκοράρισε και έφτασε τα 43 γκολ όσα και ο Μέσι, που επίσης έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα.

Η βαθμολογία: Ρεάλ Μαδρίτης 91, Μπαρτσελόνα 84.


ΠΗΓΗ: tanea.gr