2 Μαΐ 2012

Ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος σ' αυτήν τη χώρα


Πότε θα σταματήσει αυτή η ύβρις, που ξεκίνησε με τη διαπόμπευση οροθετικής πόρνης, η οποία δεν έχει καμία ευθύνη εάν οι πελάτες της δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό;


Που είναι τα κόμματα, οι υποψήφιοι, οι διανοούμενοι, οι ειδικοί, το σύστημα δικαιοσύνης όσο και υγείας, η διεθνής Αμνηστία, το κράτος βρε αδερφέ, για να πάρουν θέση απέναντι στον πιο χυδαίο κανιβαλισμό, που δεν έχει τελειωμό... απαιτώντας δικαιοσύνη;

Αν όχι τίποτε άλλο, ποιος δίνει το δικαίωμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιεύουν  φωτογραφία ασθενούς καταπατώντας το ανθρώπινο δικαίωμα τού προσωπικού και ιατρικού του απορρήτου;

Είναι γελοίο και να αναρωτιόμαστε αλλά εκεί που φτάσαμε ας μιλήσουμε σα να είμαστε στο Νηπιαγωγείο...

Αρχικά, λοιπόν, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, θα πρέπει -τουλάχιστον- να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ να τιμωρηθούν:

α. όσοι κατέστησαν οροθετικό ένα ανήλικο.
β. όσοι ανάγκασαν το ανήλικο σε πορνεία.
γ. όσοι το κακοποίησαν και τέλος το διαπόμπευσαν δείχνοντας παντού τη φωτογραφία του – και τα ΜΜΕ.
δ. όσοι επιτίθενται, ξεφτιλίζουν, βασανίζουν και κακοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο, όχι μόνο ανήλικα αλλά και γενικά όλους τους ενήλικους και ανήλικους, άρρωστους ή υγιείς, αδύναμους όσο δυνατούς, αλλά ανυπεράσπιστους ανθρώπους.
ε. όσοι - και μάλιστα πριν την εξετάσουν ψυχολογικά - καταδίκασαν την κοπέλα ερήμην της, χωρίς δίκη, ως δολοφόνο και μάλιστα εν ψυχρώ.
ζ. όσοι ξεφτιλίζουν το γυναικείο φύλλο μέσα από αυτή την κοπέλα, άρα ξεφτιλίζουν και κάθε έναν από εμάς που λέγεται άνθρωπος.

Διότι - εκτός των άλλων - όποιος ξεφτιλίζει και κακοποιεί το άλλο φυλλο, μέσω μίας πόρνης, ξεφτιλίζει και κακοποιεί την μισή πλευρά του εαυτού του, εφόσον όλοι έχουμε την αρσενική και τη θηλυκή πλευρά μας εξίσου. Αυτό, άλλωστε, θα πει άνθρωπος: Γυναίκα και άντρας μαζί. Και όποιος γαμάει, γαμιέται εξίσου και γι αυτόν τον λόγο.

Γι αυτό επίσης, οι υπερασπιστές της συγκεκριμένης ύβρις,  προτείνω επειγόντως, να ψυχαναλυθούν για τις προβολές των απωθημένων τους για τα πάσης φύσεως θηλυκά τους Anima (κατά Γιουνγκ), στα μάτια ανύποπτων άτυχων ανθρώπων.

Είναι, προφανώς, πολύ περίσσοτερο άρρωστα τραγικοί από αυτούς και άλλο τόσο περισσότερο εγκληματίες ή ότι άλλο τολμούν να τους κατηγορούν.

Και επιτέλους, να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι γι αυτό το αίσχος και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα αποτελέσματα τέτοιων φαινομένων βίας, σε βάθος χρόνου επηρεάζουν, χαρακτηρίζουν και μοιραία αποτυπώνονται ανεξίτηλα στην κοινωνία, με συμπεριφορές εγκληματικότητας,  ρατσισμού, και φυσικά βίας, υποτέλειας ανθρώπου από άνθρωπο.

Κανένα είδος αξιοπρέπειας σε αυτή τη χώρα δεν θα μείνει αλώβητο; 

Θα τη βγάλουμε από δω και περα φτιάχνοντας στρατόπεδα ανά ομάδα που μας δημιουργεί προβλήματα; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Αυτή είναι η δικαιοσύνη μας; 
Καμία ανθρώπινη αξία δεν έχει μείνει, χωρίς να καταπατηθεί;

Υποκριτές, ασυνείδητοι, αδαείς όσο και αγράμματοι που ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους, λες και βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα, δείχνουν πόσο πίσω είναι η κοινωνία ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά, όσο και πολιτικά.

Προσωπικά ντρέπομαι, πλέον, που είμαι άνθρωπος σ' αυτήν τη χώρα.


Κρυσταλία Πατούλη

υγ. Μια... πουτάνα κοινωνία που μόνη αξία της είναι η εκπόρνευση κάθε αξίας, μια κοινωνία που νομίζει ότι μπορεί όλα να τα αγοράζει και να τα πουλάει, αλλά παρόλ' αυτά επιτίθεται σε μία άτυχη και άρρωστη πόρνη με τον πιο χυδαίο τρόπο, τι μέλλον μπορεί να οραματίζεται άραγε;
 

Δυστυχώς, μάλλον, πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις λέξεις για το τι σημαίνουν, ξεκινώντας από το Άλφα και από τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr