18 Απρ 2012

VPRC: Μεγάλα ζόρια για δικομματισμό, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ


«Άπιαστο όνειρο» συνεχίζει να είναι η αυτοδυναμία για τον δικομματισμό, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα». 
Τα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν στασιμότητα, με...
22% και 14,5% αντίστοιχα. 
Αύξηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον καταγράφεται ως τρίτη δύναμη. 
 

Άνοδος και για την Χρυσή Αυγή, με αυξητικές μάλιστα τάσεις, ενώ το ΛΑΟΣ συνεχίζει να κινείται στο 3% με 3,5%. Σταθερά σε υψηλά ποσοστά το κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες". Εκτός Βουλής παραμένουν Οικολόγοι Πράσινοι και Δημοκρατική Συμμαχία.
 
Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22%, το ΠΑΣΟΚ το 14,5, ΣΥΡΙΖΑ 13%, ΚΚΕ 11,5%, Δημοκρατική Αριστερά 10%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9%, Χρυσή Αυγή 5% και ΛΑΟΣ 3,5%.
 

 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών στο 1,5%, η Δράση  στο 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Η «Αποχή», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα» ανέρχονται στο 24,1%.

Στο «Άλλο Κόμμα» εντάσσονται η Ένωση Κεντρώων, Σπίθα, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, Δημιουργία Ξανά ή κάποιο άλλο κόμμα.

Ελαφρώς αυξημένα εμφανίζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ μικρή πτώση (0,5%) καταγράφει η ΝΔ. 

Αύξηση 1% εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα το ποσοστό του ΚΚΕ μειώθηκε κατά μία μονάδα. Μικρή αύξηση (0,5%) και για το ΛΑΟΣ, ενώ τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής  έχουν αυξητική τάση και πλέον η εκλογική της επιρροή εκτιμάται στο 5%. (Για να δείτε όλοκληρες τις εικόνες πατήστε πάνω τους)
                                                                  

                                                                    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
 


Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν ο Γιάννης Δημαράς και ο Φώτης Κουβέλης.  

 *Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από τις 10 έως τις 12 Απριλίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr