20 Απρ 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης»

  
Στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο, του Μίλωνα, στη Ν. Σμύρνη ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του ο κ. Ευ. Βενιζέλος. 
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, έστειλε καθαρό μήνυμα στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και ιδίως στη ΝΔ, για την επόμενη ημέρα των...
 
 εκλογών λέγοντας ότι το ΠαΣοΚ «δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση μετά τις εκλογές, ούτε δεδομένος εταίρος. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά τις εκλογές», τόνισε. 

Ο κ. Βενιζέλος φρόντισε να τονώσει το ηθικό του κόσμου. Το ΠαΣοΚ, είπε, σήκωσε δυσανάλογα μεγάλο βάρος, ανέλαβε ιστορικές ευθύνες, πλήρωσε τεράστιο πολιτικό κόστος. «Γιατί; Γιατί οι άλλοι κράτησαν μια ανεύθυνη στάση, μια δημαγωγική στάση, κάνουν ένα «πολιτικό συνδικαλισμό» και δεν έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Το ΠαΣοΚ, συνέχισε, δεν φοβάται να σηκώσει τις σημαίες του, δεν φοβάται να πει το όνομά του. Δεν φοβάται να κοιτάξει τον Έλληνα και την Ελληνίδα στα μάτια με θάρρος, έντιμα. Ό,τι έχει γίνει στον τόπο αυτό, οι καλύτερες στιγμές, τα μεγαλύτερα επιτεύγματα, φέρουν τη σφραγίδα της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Όλη την προηγούμενη ώρα ακουγόταν από τα μεγάφωνα συνθήματα όπως: «Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές από το 1974», «ΠαΣοΚ-Αυτοδύναμη Ελλάδα», «Οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε», «Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ, πρώτο κόμμα».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εξήγησε, ότι ζητεί τη νίκη του κόμματος στις εκλογές
«όχι για τη νίκη ή για να απολαύσουμε έναν θρίαμβο, αν μπορούν να υπάρχουν θρίαμβοι την εποχή αυτή το βράδυ των εκλογών. Αλλά για να πάρουμε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που θα μας επιτρέψει, που θα επιτρέψει σε εμένα ως εντολοδόχο Πρωθυπουργό, να διαμορφώσω τη μεγάλη συμμαχία των δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ακόμα, ότι αν τα δημοσκοπικά ευρήματα καταγραφούν στις κάλπες ως έχουν, τότε υπάρχει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στον τόπο. Το ΠαΣοΚ, πρόσθεσε, εγγυάται την ασφαλή πορεία του τόπου για έξοδο από την κρίση. Επίσης, επισήμανε, ότι η επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό της δεκαετίας του ’50 ή της δεκαετίας του 1930, θα οδηγήσει στην πολυδιάσπαση, στο αδιέξοδο κι ακόμη χειρότερα στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, στην απειλή κατά των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση ιστορική και στρατηγικής σημασίας για το μέλλον της χώρας και ζήτησε, καταχειροκροτούμενος, από τους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους «την μεγάλη υπόθεση της πατρίδας, του μέλλοντός της και της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης»

Στελέχη της Ιπποκράτους έλεγαν, ότι στον Μίλωνα δεν πήγε μόνο ο κομματικός μηχανισμός αλλά και ψηφοφόροι που συμμετείχαν στις εκλογές της 18ης Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠαΣοΚ. Εκτιμούσαν, επίσης, ότι αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την έναρξη της επανασυσπείρωσης της παράταξης.

ΠΗΓΗ: tovima.gr