24 Απρ 2012

Φυγομαχία Σαμαρά από το ντιμπέιτ


Σε επίμονη προσπάθεια για να αποφύγει τον ανοιχτό διάλογο με τον Ευ. Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς έχει αποδυθεί ο Αντ. Σαμαράς. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι επιτελείς του προσπαθούν με υπεκφυγές να...
ροκανίσουν τον εναπομείναντα μέχρι τις εκλογές χρόνο

Παρότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσκαλέσει επισήμως εδώ και δύο εβδομάδες - διά της εκπροσώπου του Φώφης Γεννηματά - τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει στην πρόταση για «2+2», ο «γαλάζιος» ομόλογός της, Γιάννης Μιχελάκης, παίζει το «κρυφτούλι», δεν δίνει απάντηση και παραπέμπει το θέμα στην αναρμόδια διακομματική!

Μάλιστα, ο κ. Μιχελάκης δεν πήρε θέση, ούτε όταν έλαβε το περασμένο Σάββατο γραπτή επιστολή της κ. Γεννηματά - αντιθέτως προσπάθησε να θολώσει περαιτέρω τα νερά, με πασιφανή στόχο να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι το φινάλε της προεκλογικής εκστρατείας.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε ντιμπέιτ, μέχρι την... ώρα των εκλογών», λέει χαρακτηριστικά κορυφαίος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, που εκτιμά, ότι ο αρχηγός της ΝΔ ανησυχεί για το αποτέλεσμα των τηλεοπτικών αντιπαραθέσεων και των δύο τύπων.

Καταρχάς, από νωρίς χθες το πρωί στελέχη της Συγγρού έσπευδαν να ακυρώσουν με «διαρροές» τους εν τη γενέσει της τη διοργάνωση μίας ή δύο τηλεμαχιών με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για «άθροισμα διαδοχικών μονολόγων, που δεν βοηθά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Την άρνηση του ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς ακολουθεί από την πλευρά της ΝΔ η υπονόμευση της διοργάνωσης και της μονομαχίας Βενιζέλου-Σαμαρά, ενώ, όπως προσθέτουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς «δεν αντέχει στη σύγκριση ούτε με τον... εαυτό του, αφού έχει ρεκόρ κυβιστήσεων τους τελευταίους κρίσιμους μήνες».

Η κ. Γεννηματά σε δηλώσεις της, πάντως, επέμενε χθες στην «πρόκληση»: «Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η ΝΔ και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αντί εν συνεχεία να απαντήσει επί της ουσίας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αποπροσανατολίζει (!), επιμένοντας στην επανάληψη των βαρετών μονολόγων και ζητώντας την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Το σίγουρο είναι, ότι με επίσημη ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει, πως αποδέχεται πρόταση του Mega για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χωρίς όμως να βλέπει «φως» γενικά για τον διάλογο από τη Συγγρού...


ΠΗΓΗ: ethnos.gr