15 Φεβ 2012

«Φεύγει» το γράμμα του Σαμαρά στους πιστωτές


Την επιστολή προς τους πιστωτές, με την οποία δεσμεύεται ότι δεν θα παρεκκλίνει από τις προβλέψεις του νέου μνημονίου, θα αποστείλει, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς....


«Για το Σαμαρά προέχει η σωτηρία της πατρίδας» έλεγε προς το «Βήμα» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και εξηγούσε ότι ήταν αυτονόητο να αποσταλλεί η επιστολή δέσμευσης που ζητούσαν οι πιστωτές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Ποτέ δεν ετέθη θέμα μη αποστολής της επιστολής. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει, από τη στιγμή που η Ν.Δ. μάτωσε κυριολεκτικά στη Βουλή, με τη διαγραφή των 21 βουλευτών της για να ψηφιστεί η συμφωνία» διευκρίνιζε άλλο μέλος της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ.

Επί της ουσίας, από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς είχε αποδεχθεί ότι έπρεπε να στηρίξει τη νέα συμφωνία, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και για να μην υπάρξει χρεοκοπία, η επιστολή που ζητούσαν οι πιστωτές, ήταν το λιγότερο.

Στην επιστολή του, η οποία κινείται σε ένα γενικό πλαίσιο αρχών, ο κ. Σαμαράς θα επισημαίνει πως συμφωνεί με την επίτευξη των στόχων, αλλά υπάρχει και η αναφορά, ότι διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης.

Η επιστολή θα είναι παρεμφερής σε πολλά σημεία με αυτή που εστάλη τον περασμένο Νοέμβριο στους ίδιους αποδέκτες. Θα περιγράφει τι ψηφίστηκε στη Βουλή και από τη Ν.Δ. και θα επισημαίνεται η σοβαρή και υπεύθυνη στάση του κόμματος και του ιδίου του κ. Σαμαρά που αποτελεί και εγγύηση για την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφισθεί.

«Αυτή η ψήφος της Ν.Δ. στην Ελληνική Βουλή, που επισημαίνεται στην επιστολή, είναι η πιο ρητή δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο» τονίζουν ηγετικά στελέχη του κόμματος.