23 Ιαν 2012

Π. Μπεγλίτης: "Είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε όλα αυτά τα παίγνια που παίζονται σήμερα κατά της χώρας πρωτίστως και κατά της παράταξής μας"

  
Συν/ξη στον ρ/σ "Ραδιο 9"

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Βγάλατε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση μόλις έγινε γνωστή η διαβίβαση της δικογραφίας από τον κ. Πεπόνη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κάποιοι είπαν ότι σπεύσατε να βγάλετε και δικαστική απόφαση. Γιατί τέτοια αντίδραση;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και θα είμαστε σκληρότεροι στη συνέχεια....


Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλα αυτά τα παίγνια, τα οποία ουσιαστικά και αντικειμενικά βοηθούν στην αποσταθεροποίηση σήμερα της χώρας, συμβάλουν στην υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου, στην αναξιοπιστία της χώρας απέναντι στους κοινοτικούς μας εταίρους, σε μια δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων, θα απαντώνται με τον πιο απόλυτο, αποφασιστικό και καθαρό τρόπο. 
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Για να καταλάβω κάτι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. Είτε προέρχονται από δικαστικούς εισαγγελείς, είτε προέρχονται από πρώην στελέχη της διοίκησης, είτε προέρχονται από τα μέσα ενημέρωσης.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εάν υπάρχουν καταγγελίες από πρόσωπα τα οποία ήταν στην καρδιά του προβλήματος και στον πυρήνα του προβλήματος. Αυτές οι καταγγελίες δεν πρέπει να διερευνηθούν;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Έπρεπε να διερευνηθούν και μάλιστα άμεσα γιατί αυτή η υπόθεση, όπως γνωρίζετε καλά, εκκρεμεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τους πρώτους που εκλήθησαν να καταθέσουν ήταν πρώην στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Από τη στιγμή που ο αρμόδιος εισαγγελέας έπεσε πάνω και σε πολιτικά πρόσωπα, έπρεπε άμεσα δια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να διαβιβαστούν στη Βουλή. Αφέθηκε όμως αυτή η υπόθεση να τρέχει και να βαλτώνει όλη αυτή τη χρονική περίοδο και, ξαφνικά, μία ημέρα μετά τη δεύτερη  αρχειοθέτηση των λεγόμενων καταγγελιών και οχλήσεων, ουσιαστικά σύρθηκε εκ νέου στην επιφάνεια.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Δηλαδή μισό λεπτό για να καταλάβω για τι ακριβώς κατηγορείται και ποιους. Ότι δεν έκαναν γρήγορα….
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ:  Καταρχήν διαπιστώνω, δεν κατηγορώ.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Έστω διαπιστώνετε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είπα ότι πολιτικά είμαστε, ως παράταξη μέσα στη Βουλή,  αποφασισμένοι να χτυπήσουμε όλα αυτά τα παίγνια που παίζονται σήμερα κατά της χώρας πρωτίστως, και μετά κατά της παράταξής μας.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτό δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως απειλή κατά της δικαιοσύνης αυτό το οποίο λέτε;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κάθε άλλο.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όταν λέει ο κ. Λοβέρδος ότι θα γίνει μακελειό. Το συμμερίζεστε εσείς;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Πολύ σωστά ο Ανδρέας Λοβέρδος το είπε και μάλιστα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, να μη συμβάλουν  ορισμένοι στην πόλωση της πολιτικής ζωής, στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όπου η χώρα και η κυβέρνηση Παπαδήμου διαπραγματεύονται το PSI και τη δανειακή σύμβαση. Αυτά τα παίγνια καταστρέφουν τη χώρα.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Παίγνιο θα είναι στην περίπτωση που δεν υπάρχει θέμα. Από τη στιγμή που υπάρχει θέμα και δεν έχει διερευνηθεί να ξέρουμε όλοι τελικά υπήρξε ή δεν υπήρξε δόλος, πράξη, παράλειψη ή οτιδήποτε άλλο που είχε κάποιες οδυνηρές συνέπειες; Αυτό όμως πρέπει να διερευνηθεί. Δεν μπορεί να προκαταβάλετε είτε προς τη μια, είτε προς την άλλη κατεύθυνση.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς είμαστε ανοιχτοί να διερευνηθεί το οτιδήποτε.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι, αλλά αναρωτιέμαι όταν ακούει ένας δικαστικός λειτουργός ότι θα γίνει μακελειό, ότι θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι και μέσα στη Βουλή και απ’ έξω κλπ. Δεν καταλαβαίνω, δεν είναι παρέμβαση στη δουλειά τους;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, δεν υπάρχει καμία παρέμβαση. Κανένας δεν παρενέβη στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων. Δυο φορές δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα, ήρθαν στην επικαιρότητα οι περίφημες καταγγελίες περί απαγόρευσης  ή υπαγόρευσης, ή οχλήσεων στο έργο των οικονομικών εισαγγελέων. Αποδείχθηκε άνθρακας ο θησαυρός. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που προϊστανται των οικονομικών εισαγγελέων. Και ξαφνικά εμφανίζεται το θέμα αυτό, το οποίο έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί.
        Ζητείται η άποψη και η κατάθεση διαφόρων άλλων εκτός από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, που είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αφού κλήθηκε και δεν πήγε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ δεν θα κάνω δικαστικό ρεπορτάζ. Μιλάω σε ένα πολιτικό πλαίσιο…
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι, αλλά λέμε κάτι όμως το οποίο ….
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Σας λέω την δική μας άποψη. Έχει πιο σημαντική άποψη να καταθέσει ο κάθε αξιοσέβαστος καθηγητής πανεπιστημίου, ή οικονομολόγος, ή δημοσιογράφος, που καθημερινά καταγγέλλει την κυβέρνηση, το μνημόνιο, όλα αυτά στις πρωινές εκπομπές των τηλεοράσεων, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής;
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σας επαναλαμβάνω ότι κλήθηκε και δεν πήγε. Ζητούσε αναβολή και δεν πήγε. 
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Δεν έχετε την ακριβή εικόνα, θα μου επιτρέψετε να πω.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Για πείτε μου πώς είναι γιατί και το δικαστικό ρεπορτάζ που προηγουμένως κάναμε δυο φορές ζήτησε αναβολή.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Με βάση τα λεγόμενα δεν κρίθηκε αναγκαία η κατάθεσή του, γιατί ήδη, κατά τον οικονομικό εισαγγελέα, είχαμε προσκρούσει σε πολιτικά πρόσωπα με βάση καταθέσεις άλλων, πολλές φορές και μη αρμοδίων κατά την διαδικασία αυτή.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μην τα μπερδέψουμε τα πράγματα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καθόλου.

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εγώ άλλο λέω. Ότι κλήθηκε ο κ. Γεωργίου και ζήτησε και πήρε αναβολή κλήθηκε. Και μάλιστα κλήθηκε και ως ύποπτος. Το ότι ο κ. Πεπόνης έκρινε ότι τα στοιχεία τα οποία είχε μέχρι στιγμής ήταν αρκετά για να στείλει αυτό που έστειλε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κριθεί.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Αυτό που λέτε ήταν  υπόθεση του Σεπτεμβρίου. Γιατί δεν υπέβαλε την δικογραφία το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο;
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Είναι ένα ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντηθεί αυτό.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όλα αυτά θα απαντηθούν. Βεβαίως με σεβασμός στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Βεβαίως. Το περιμένουμε κι αυτό.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εγώ πολιτικά αξιολογώ τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου και έτσι τοποθετούμαι.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Επειδή είπατε προηγουμένως ότι πολύ σωστά ο κ. Λοβέρδος έκρουσε ένα κώδωνα κινδύνου κλπ., αυτό είναι ανεξαρτήτως του τι μπορεί να προκύψει από τη συνέχεια της δικαστικής διερεύνησης αυτής της υπόθεσης; Δηλαδή θα γίνει μακελειό ούτως ή άλλως είτε υπάρχει θέμα, είτε δεν υπάρχει;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι προφανής πλέον, η προσπάθεια που γίνεται πολιτικής απαξίωσης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, και συνολικά της παράταξής μας. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους και βεβαίως εντάσσεται σε ένα ευρύτερο, κατά την άποψή μου, πλαίσιο υπονόμευσης και της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Από ποιους γίνεται αυτό;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Επειδή είμαστε «παλιοί στο κουρμπέτι» ξέρουμε να διαβάζουμε και άρθρα και εφημερίδες, αλλά και μέσα από τις γραμμές. Ένας προσεκτικός αναγνώστης των εφημερίδων, κυρίως του Κυριακάτικου Τύπου, θα αντιληφθεί αυτό που λέω. Η προσπάθεια μερίδας του Τύπου, ακόμα και μεγάλων εφημερίδων, να απαξιώσουν ουσιαστικά την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, είναι μια προσπάθεια που θα πέσει στο κενό.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μισό λεπτό για να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση και να είναι και εποικοδομητική, γιατί μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορούν να ειπωθούν πολλά πράγματα και χοντράδες, θα έλεγα, οι οποίες δεν βοηθάνε. Μήπως μπερδεύουμε αξιολογικές κρίσεις επί πεπραγμένων στα οποία δικαιούται ο καθένας να έχει μια άποψη και να την κρίνει και αναφέρομαι στα πεπραγμένα της διετίας, των 2,5 ετών κλπ. στα οποία κάποια στιγμή η ιστορία θα βγάλει την ετυμηγορία της και γι’ αυτά.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα και για…
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτό θέλω να πω, μήπως μπερδεύουμε μια τέτοια συζήτηση με αυτό το οποίο είπατε ότι είχανε ενορχηστρωμένα και κατευθυνόμενα τα οποία να στοχεύουν κάπου κλπ.; Δηλαδή μπορείς από διαφορετικές αφετηρίες να οδηγηθείς στο ίδιο αποτέλεσμα και είναι λάθος νομίζω.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Είναι γνωστό ότι την τελευταία περίοδο διάφοροι κύκλοι, με δηλώσεις τους ή με παραπληροφόρηση, ποινικοποιούν ουσιαστικά τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Υπουργικού Συμβουλίου που οδήγησαν ως αναγκαστική επιλογή στο μνημόνιο.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κύριε Μπεγλίτη θίγετε τον πυρήνα του προβλήματος. Λέει ο κ. Προβόπουλος ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η κρίση και το μνημόνιο.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Προφανώς μιλάει για την έλλειψη μέτρων από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι δεν μιλάει γι’ αυτό τώρα και νομίζω ότι είναι σαφές.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Για μένα είναι σαφές για τι μιλάει, διότι ενώ η κρίση ξέσπασε το 2008, η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή…
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, όχι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Εσείς κάνετε την δική σας ερμηνεία, αφήστε….
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι, αλλά υπάρχει και μια λογική, γιατί είπε…
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Η λογική είναι υποκειμενική στην προκειμένη περίπτωση. Εγώ θα κάνω την δική μου ερμηνεία και εσείς κάντε την δική σας. Ο κ. Προβόπουλος, και αυτό είναι γνωστό, μιλούσε πολύ πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 για ένα δημοσιονομικό ουσιαστικά εκτροχιασμό, για ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που θα έφτανε σε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σωστό. Και για το οποίο ήσασταν ενημερωμένοι όλοι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς ήμασταν ενημερωμένοι και γι’ αυτό ο Παπανδρέου ζητούσε επιμόνως την προεκλογική περίοδο από τον κ. Καραμανλή να πει ποιο είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σωστό, αλλά ταυτοχρόνως έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν».
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Όχι, όχι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θα σας απαντήσω σε όλα. Δεν θα μείνει τίποτα αναπάντητο. Στην προεκλογική περίοδο ο κ.Καραμανλή  και το οικονομικό του επιτελείο μιλούσαν  για 6% δημοσιονομικό έλλειμμα, το 2009.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σωστό.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Βρεθήκαμε μετά τις εκλογές με ένα διψήφιο ποσοστό. Με βάση αυτό το δημοσιονομικό έλλειμμα, που ήταν περίπου 12,5-13%, και μπροστά στην κρίση δανεισμού της χώρας πήγαμε δυστυχώς, αναγκαστικά, στο μνημόνιο το Μάιο του 2010. Η αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος…
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μισό λεπτό, εδώ επιτρέψτε μου. Ο κ. Προβόπουλος τι είπε; Ότι είχατε ενημερωθεί όλοι εγκαίρως και επανειλημμένως, ότι μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα και δεν είχαν αφεθεί, προσέξτε, αυτή είναι η κρίσιμη φράση, τα προβλήματα να αποκτήσουν ανεξέλεγκτο χαρακτήρα. Ανεξέλεγκτο χαρακτήρα τα προβλήματα απέκτησαν από τη στιγμή που ξέφυγαν και έστησαν αυτό τον τρελό χορό τα spreads. Κι αυτό κ. Μπεγλίτη όπως και να το δει κανείς έγινε σε συγκεκριμένη περίοδο. Ναι ή όχι; Έτσι για να μιλάμε με μια λογική.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Τα spreads απέκτησαν ανεξέλεγκτο ρυθμό, θυμίζω από τον Δεκέμβριο, και κυρίως, μετά τον Γενάρη του 2010, ακριβώς επειδή οι διεθνείς αγορές διαπίστωσαν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν πολύ μεγαλύτερο από εκείνο, που η προηγούμενη κυβέρνηση παρουσίαζε στις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ουσιαστικά δηλαδή είχε χαθεί και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας της χώρας. Όχι της κυβέρνησης που ασκούσε την κυβερνητική εξουσία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
        Θυμίζω ότι η κατάσταση είχε γίνει ανεξέλεγκτη ακόμη και από το καλοκαίρι του 2009, όταν σε μια προσπάθεια, θα έλεγα, μικροπολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, το ισοζύγιο τρεχουσών αλλαγών πήρε ρυθμούς ανεξέλεγκτους λόγω των εισαγωγών.
        Θυμάστε την περίπτωση με τα αυτοκίνητα, θυμάστε μια σειρά ….

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τα θυμάμαι αυτά κ. Μπεγλίτη.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Θυμάστε όλες αυτές τις περιπτώσεις.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Εγώ θυμάμαι επίσης και το θυμόμαστε όλοι ότι τα spreads και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο ήταν στο 120-140. Τότε που σας λέγανε όλοι πάρτε μέτρα, πάρτε μέτρα τώρα και δεν παίρνατε και αντιθέτως εξαγγέλλετε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα θυμάστε αυτά, μην την αναπαράγουμε τη συζήτηση.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Να θυμίσω όμως, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ουσιαστικά χρηματοδοτήθηκε από την έκτακτη εισφορά των 200 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Ναι σύμφωνοι, αλλά πήγατε έξω και σας είπαν τι κάνετε.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό. Επειδή όμως θέλω να απαντώ σε όλα, θα ήθελα να αναφερθώ και στο περίφημο «λεφτά υπάρχουν», για το οποίο έχει γίνει μεγάλη σπέκουλα. Εγώ θα παρέπεμπα τους ακροατές σας, εσείς το γνωρίζετε ασφαλώς ως έγκριτος δημοσιογράφος, στην ομιλία Παπανδρέου το Σεπτέμβριο του 2009 στη ΔΕΘ. Ένας προσεκτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει ότι το «λεφτά υπάρχουν» εντασσόταν σε μια ολόκληρη επιχειρηματολογία, όχι με τη μορφή ότι θα δώσουμε λεφτά στον κόσμο, αλλά με τη μορφή διαρθρωτικών αλλαγών ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα εδώ και για οριακές αυξήσεις στα χαμηλά είχατε μιλήσει.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μην το ξεχνάμε τώρα αυτό. Και τέλος πάντων επειδή αυτή η ιστορία με το «λεφτά υπάρχουν» …
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Να δώσουμε όμως την ακριβή έννοια της έκφρασης «λεφτά υπάρχουν», γιατί προς τα έξω θεωρείτε σήμερα ότι ήταν ένα λαϊκιστικό σύνθημα.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Μα, τι ήταν τελικά;

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Όχι, δεν ήταν καθόλου.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτό δεν πέρασε στον κόσμο;
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ήταν η καρδιά του προβλήματος και των διαρθρωτικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα. Με τη φοροδιαφυγή, με τη σπατάλη, με την κακοδιαχείριση, με όλα αυτά τα προβλήματα και ζητήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Σύμφωνοι. 

Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Και αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, ότι λεφτά υπήρχαν, γιατί με την φυγή χρημάτων στο εξωτερικό, με τη φοροδιαφυγή που συνεχίζεται δυστυχώς. Αυτά μπορούμε να…
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Με συγχωρείτε αν είναι έτσι τα πράγματα, έχετε δυο φορές ευθύνη που αφήσατε αυτά τα λεφτά να φύγουν έτσι.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Ασφαλώς έχουμε ευθύνη. Η πραγματική πολιτική μας ευθύνη έγκειται στο γεγονός ότι δεν προχωρήσαμε με πιο αποφασιστικό τρόπο, πιο γρήγορα στις αλλαγές αυτές. Και εκεί να δεχτώ την όποια κριτική, πραγματικά.
Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Κύριε Μπεγλίτη σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή τη συζήτηση.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Κι εγώ σας ευχαριστώ.