18 Ιαν 2011

UBS: Μπορείτε να φοράτε κόκκινα εσώρουχα



Καλά νέα για τους ελβετούς τραπεζίτες: Σύντομα θα τους επιτραπεί να φορούν κόκκινα εσώρουχα, να βάφουν τα νύχια τους με σκούρα χρώματα(στις περιπτώσεις των γυναικών υπαλλήλων) ακόμη και να τρώνε σκόρδο, όταν το επιθυμούν.

Κάπως έτσι κατέρρευσε ένα ακόμη κάστρο ελβετικής... ευπρέπειας. Όπως ανακοίνωσε ο...
τραπεζικός όμιλος, UBS, αναθεωρεί τον κώδικα ένδυσης 44 σελίδων, που ίσχυε εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα και τον οποίο έπρεπε να ακολουθεί το προσωπικό. Εξαιτίας αυτού του κώδικα, όμως, ο όμιλος γελοιοποιήθηκε διεθνώς.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο οδηγό, εντολές δίνονται στους υπαλλήλους ακόμη και για την αναπνοή τους-να μη μυρίζει σκόρδο ή κρεμμύδι- αλλά και για τα εσώρουχά τους, τα οποία πρέπει να είναι στο χρώμα του δέρματος.
Οι γυναίκες έχουν οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα φορούν το μέικ απ, τι είδους άρωμα θα χρησιμοποιούν καθώς και για το χρώμα στις κάλτσες τους. Τις συμβουλεύει να μη φαίνεται η ρίζα των μαλλιών, αν τα βάφουν, και να αποφεύγουν τα μαύρα χρώματα στα νύχια. Επίσης να έχουν πάντα ένα δεύτερο καλσόν στο συρτάρι τους και, σε περίπτωση ανάγκης, αν δεν έχουν, να επιδιορθώσουν το κατεστραμμένο με άχρωμο βερνίκι νυχιών.

Στους άνδρες, οι οδηγίες αφορούν στον τρόπο που δένουν τη γραβάτα ενώ τους συμβουλεύουν μια φορά το μήνα να κουρεύονται και να φορούν ρολόι χειρός-συμβολίζει αξιοπιστία και ακρίβεια, λένε.

 Θα είναι λοιπόν σε θέση οι υπάλληλοι να φορούν κόκκινα εσώρουχα; Και ποιος ήλεγχε αν φορούσαν πριν ή όχι;
Ερωτήματα που δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν αυτή τη στιγμή.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο ελβετικός όμιλος, με 65.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο το 2009, διαθέτει βιβλίο οδηγιών για κάθε χώρα, για την εκπαίδευση των νεοεισερχομενων.
Έτσι, στη Ρωσία λέει στους υπαλλήλους του να μην απορρίπτουν ποτέ «πρόσκληση για σάουνα», στη Λατινική Αμερική ότι, αν εμφανιστούν πριν από την καθορισμένη ώρα του ραντεβού «μπορεί να θεωρηθεί αγενές» και στις Ηνωμένες Πολιτείες, «να μην επικρίνουν ποτέ τον πρόεδρο».

ΠΗΓΗ: τα νεα on-line