16 Δεκ 2011

Επίσκεψη Δημαρά στην Κόρινθο


Την Πέμπτη το πρωί στις 10.30 π.μ., επισκέφθηκε το Δημοτικό κατάστημα Κορίνθου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου  Άρματος Πολιτών κ. Γιάννης Δημαράς, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός....
Ο Δήμαρχος αφού τον καλωσόρισε στην πόλη μας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πολιτικές τους επιδιώξεις, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του Γιάννη Δημαρά είναι απαραίτητη στην πολιτική ζωή της Χώρας.
Επίσης, τόνισε ότι ο Πρόεδρος γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης μας ως πολίτης (υπηρέτησε την θητεία του στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού), ως δημοσιογράφος αλλά και ως πολιτικός, αφού η συνεισφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις τομές και τις προτάσεις του, αποτελούν σημαντικό σημείο αναφοράς για τα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας, τόσο στην Αθήνα όσο γενικότερα στην Περιφέρεια της Χώρας μας. Όποτε χρειάστηκε ο Δήμος βρήκε ένα άξιο και ικανό συμπαραστάτη  στα ζητήματα που απασχόλησαν αλλά και που συνεχίζουν να ταλανίζουν τον Δήμο μας.
Επιπλέον ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη και την υποτιθέμενη αποκέντρωση η οποία έχει σκαλώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Αθηνοκεντρικού κράτους. Επεσήμανε επίσης όχι μόνο την μείωση χρηματοδότησης από την πολιτεία,  αλλά και την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της «οριζόντιας» αντίληψης που διακατέχει τους κυβερνώντες και το σύστημα γενικότερα. Τόνισε ακόμα ότι με την  αναγκαστική συνταξιοδότηση πολλών και ικανών δημοτικών υπαλλήλων, στερείται ετσι ο Δήμος την  απαραίτητη γνώση και εμπειρία τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται δυσλειτουργίες με επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των δημοτών αλλά και την προώθηση των οικονομικών προγραμμάτων ανάπτυξης του Δήμου.
Ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τα καλά του λόγια, υποστήριξε ότι η παρουσία του στην Περιφέρεια της Χώρας μας δεν είναι μια απλή επικοινωνιακή τακτική αλλά αποτελεί  μια ανάγκη που την επιβάλουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια καλύτερη Ελλάδα. Θα επιδιώξει όχι μόνο να είναι  παρόν στην επόμενη Βουλή αλλά και να αυξήσει την πολιτική του παρουσία, καταδεικνύοντας την ανάγκη  να αναδειχθούν νέες-αφθαρτες πολιτικές δυνάμεις .
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, όπου παρευρέθησαν τα Τοπικά Μέσα ενημέρωσης.