18 Οκτ 2011

To 48ωρο της μεγάλης οργής


Στο απόγειό της φτάνει αύριο και μεθαύριο η "καυτή" απεργιακή εβδομάδα που διανύουμε, με τη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα κάνουν λόγο για "την πλέον κρίσιμη μεταπολιτευτικά απεργιακή κινητοποίηση" και...
καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό "παρών" στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Βουλής την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.


Από χθες γενικεύτηκε το κύμα των καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, ενώ ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε λιμάνια, τελωνεία, ιατρεία του ΙΚΑ, στην ΑΤΕ και στα δικαστήρια, σε Εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Νομικό Συμβούλιο κ.λπ.). Υπό κατάληψη βρέθηκαν χθες κτίρια των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας, Γεωργίας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Ανάπτυξης, όπως επίσης οι Γενικές Γραμματείες Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ισότητας, η κεντρική και περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΓΑ, το ΤΣΑΥ, το ΝΑΤ, το ΤΣΜΕΔΕ (η κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη), Διευθύνσεις Δασών και Γεωτεχνικές Διευθύνσεις των Περιφερειών, το Ειδικό Ληξιαρχείο κ.ά.


Οι υπάλληλοι της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προχώρησαν σε κατάληψη της υπηρεσίας, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν και σήμερα, ενώ θα πάρουν μέρος και στη διήμερη γενική απεργία. Προβλήματα στην αγορά αναμένονται από την παρατεταμένη απεργία των τελωνειακών, οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία, ενώ δηλώνουν πως θα συμμετάσχουν και στη 48ωρη από αύριο.


"Η εβδομάδα που διανύουμε, είναι μία από τις κρισιμότερες της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως υλοποιούνται από το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο, οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση" δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος.


Σήμερα απεργούν οι δημοσιογράφοι, ενώ ξεκινά και η τριήμερη απεργία των μηχανοδηγών στον ΟΣΕ (τραβούν χειρόφρενο τρένα και Προαστιακός). Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, των υπαλλήλων της ΑΤΕ, των ναυτικών (που συνεδριάζουν σήμερα για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη Τετάρτη - Πέμπτη), των τελωνειακών, των εφοριακών, των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, των δικηγόρων και των δικαστών.


Η αυριανή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, ενώ για μεθαύριο, την ίδια ώρα, στο Σύνταγμα. 
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 11.00 και την Πέμπτη προχωρεί σε περικύκλωση της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr